ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Skoda Enyaq RS πέτυχε ένα παγωμένο ρεκόρ (video)

Το Skoda Enyaq RS πέτυχε ένα παγωμένο ρεκόρ (video)

Πρόκειται για ένα πολύ διαφορετικό ρεκόρ από όλα όσα έχουμε ακούσει και έχουν καταγραφεί στο βιβλίο Guinness.

 

Του Γιάννη Σκουφή

Υπάρχουν πολλά και διάφορα πεδία στα οποία ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων μπορεί να πετύχει ένα ρεκόρ. Για παράδειγμα, η Skoda ακόμη κρατά το ρεκόρ για το ταχύτερο επταθέσιο SUV στην πίστα του Nürburgring χάρη στο πετρελαιοκίνητο Kodiaq RS.

Πρόσφατα, οι Τσέχοι είχαν μια καινούργια ιδέα για ένα νέο επίτευγμα. Πήραν λοιπόν ένα Enyaq RS και το μετάφεραν σε μία παγωμένη λίμνη στην Σουηδία για να πετύχουν ένα ρεκόρ drift. Και μπορεί η Porsche Taycan να έχει το απόλυτο ρεκόρ πλαγιολίσθησης (με 41,17 χιλιόμετρα) για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά η Skoda δεν πέτυχε το δικό της στην άσφαλτο αλλά στον πάγο.

Το ρεκόρ πιστώνεται στο συντάκτη του Evo Magazine, Richard Meaden, ο οποίος κατάφερε να «γράψει» συνολικά 7,35 χιλιόμετρα μέσα σε 15 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Απλά σκεφτείτε πόσο δύσκολο και πόσο συγκεντρωμένος πρέπει να είναι κανείς για να πλαγιολισθαίνει για τουλάχιστο ένα τέταρτο της ώρας σε μία κυκλική διαδρομή με διάμετρο 60 μέτρων.

Σύμφωνα με την Skoda το Enyaq RS κατέρριψε τεχνικά δύο ρεκόρ, καθώς η Guinness πιστοποίησε το ένα για την κατηγορία της «Μακρύτερης συνεχόμενης πλαγιολίσθησης αυτοκινήτου στον πάγο» και της «Μακρύτερης συνεχόμενης πλαγιολίσθησης οχήματος στον πάγο για ηλεκτρικό αυτοκίνητο».

Αξιοσημείωτο είναι πως χρειάστηκαν τουλάχιστον 18 ώρες εξάσκησης drifting μέσα σε πέντε ημέρες πριν από την επίτευξη του ρεκόρ.