ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Citroen My Ami Buggy EV δεν κράτησε ούτε μισή μέρα

Το Citroen My Ami Buggy EV δεν κράτησε ούτε μισή μέρα

Το λιλιπούτειο buggy έγινε ανάρπαστο αφού εξαντλήθηκε μέσα σε μόλις 10 ώρες από την στιγμή της έναρξης της διάθεσής του.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι άνθρωποι της Citroen έχουν κάθε λόγο να είναι ενθουσιασμένοι μιας και κανείς δεν περίμενε ένα τόσο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο να ενίσχυε τόσο πολύ την εικόνα της μάρκας.

Μάλιστα, ένας πελάτης από την Ισπανία καταφέρει να ολοκληρώσει την διαδικασία της online παραγγελίας μέσα σε χρόνο ρεκόρ, σε περίπου 70 δευτερόλεπτα!

Το My Ami Buggy βασίζεται στο Ami που όλοι γνωρίζουμε με την διαφορά πως έχει μία πιο περιπετειώδη εμφάνιση με στυλ off road και χωρίς πόρτες.

Τα άσχημα νέα είναι πως και τα 800 «αντίτυπα» που βγήκαν προς πώληση εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από 10 ώρες μετά την έναρξη των παραγγελιών.

Η συγκεκριμένα παρτίδα των Buggy ήταν διαθέσιμη σε πελάτες στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και την Ελλάδα.

Ακόμη 200 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν και θα πωληθούν αυτό το καλοκαίρι στην Τουρκία, το Μαρόκο και στα γαλλικά υπερπόντια τμήματα και εδάφη.

Και κάτι μας λέει πως μετά τη τεράστια επιτυχία που γνωρίζει το Ami, ήδη στη Citroen θα σχεδιάζουν την επόμενη ειδική έκδοση του δημοφιλέστερου microcar στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται πως το Ami κυκλοφόρησε στην αγορά το 2020. Έχει δύο θέσεις, μήκος περίπου 2,40 μέτρων και ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 6 kW. Μία μπαταρία 5,5 kWh προσφέρει αυτονομία έως 75 χιλιόμετρα. Η τελική περιορίζεται στα 45 χλμ./ώρα.

Η τιμή του στην Ευρώπη κυμαίνεται από 7.000 έως 10.000 ευρώ.