ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο General Lee επιστρέφει!

Ο General Lee επιστρέφει!

Ακόμα και οι μικρότεροι σε ηλικία πιθανότατα να γνωρίζουν το θρυλικό Dodge Charger του 1969 στο ρόλο του General Lee που πρωταγωνιστούσε στην δημοφιλή σειρά «Dukes of Hazzard».

Του Γιάννη Σκουφή

Ο πασίγνωστος General Lee είναι ένα αυτοκινητικός θρύλος της δεκαετίας του ‘80 και για τις ανάγκες της σειράς «Dukes of Hazzard» είχαν χρησιμοποιηθεί πάνω από 300 αυτοκίνητα. Ακόμη και στην πιο σύγχρονη ταινία του 2005, όπου πολλά από τα εφέ είναι ψηφιακά, χρειάστηκαν 26 αυτοκίνητα για τα γυρίσματα.

Η τηλεοπτική σειρά «Dukes» προβλήθηκε από το 1979 έως και το 1985 και με κεντρικό πρωταγωνιστή το Charger είχε κάνει ευρέως γνωστά τα αμερικανικά αυτοκίνητα με τους δυνατούς κινητήρες και τα τολμηρά ακροβατικά που εκτελούσαν οι Bo και Luke Duke, τους οποίους υποδύονταν οι Seann William Scott και Johnny Knoxville.

Η παραγωγή του Dodge Charger διακόπηκε το 1987, για να επιστρέψει το 2005 με το πισωκίνητο Charger να κατασκευάζεται από τη συμμαχία DaimlerChrysler.

Από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει εντελώς και η αμερικανική Dodge ανήκει πλέον στον όμιλο της Stellantis, μετά την συγχώνευση της FCA και της PSA. Μόλις τον περσινό Δεκέμβριο το Charger της εποχής της DaimlerChrysler ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Ωστόσο, η Stellantis αποφάσισε να διατηρήσει το μύθο του αυτοκινήτου και ήδη ανακοίνωσε πως θα υπάρξει μια νέα γενιά με πολλές ρετρό αναφορές και σε αυτό που μετείχε στους Ντιούκς.

Εμπνευσμένος από αυτή την είδηση, ο μετρ στην επεξεργασία εικόνας Timothy Adry Emmanuel οραματίστηκε έναν General Lee του 21ου αιώνα και μας τον δείχνει ελπίζοντας όλοι μας να δούμε μία νέα σεζόν αυτής της ανεπανάληπτης τηλεοπτικής σειράς. Έστω και αν το νέο Charger θα είναι ηλεκτρικό με τη βασική έκδοση να αποδίδει περίπου 460 ίππους και την πιο ισχυρή να αγγίζει τους 700!

Τα καλά νέα πάντως είναι πως το νέο Charger θα προσφέρεται και με θερμικό κινητήρα που θα είναι πιθανότατα ο turbo τρίλιτρος σε σειρά με την επιμέλεια της Hellcat.