ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το κάμπριο είναι ένα προεδρικό Volkswagen

Αυτό το κάμπριο είναι ένα προεδρικό Volkswagen

Η γερμανική εταιρεία έφτιαξε ένα κάμπριο ειδικά για τον Luiz Inácio Lula da Silva, τον αρχηγό του κράτους της Βραζιλίας.

Του Γιάννη Σκουφή

Κάμπριο υπάρχουν πολλά. Όταν όμως μιλάμε για ένα που προορίζεται για τον πρόεδρο ενός κράτους, τότε αυτόματα η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου.

To μπλε ανοιχτό Volkswagen που βλέπετε παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου da Silva σε ένα από τα εργοστάσια της γερμανικής εταιρείας στη Βραζιλία, στις 2 Φεβρουαρίου.

Για την κατασκευή του περίπου 30 ειδικευμένοι μηχανικοί του εργοστασίου της Volkswagen στο Sao Bernardo do Campo αφιέρωσαν έξι εβδομάδες για τη δύσκολη μετατροπή ενός κλασικού Virtus, είναι ένα μικρομεσαίο σεντάν της αγοράς της Λατινικής Αμερικής, σε κάμπριο.

Όπως μπορείτε να δείτε η ομάδα των μηχανικών αφαίρεσε τις κολόνες B και C και πρόσθεσε μια εγκάρσια ράβδο πίσω από τα εμπρός καθίσματα για να διατηρηθεί η ακαμψία του πλαισίου και ταυτόχρονα να χρησιμεύσει ως χειρολαβή για τους πίσω επιβάτες.

Για να αυξηθεί η άνεση στο εσωτερικό, το μεταξόνιο επιμηκύνθηκε με αποτέλεσμα να μεγαλώσουν οι πίσω πόρτες και να μετατοπιστεί το ρεζερβουάρ καυσίμου. Δεδομένων των… προεδρικών καθηκόντων το ανοιχτό Virtus δεν διαθέτει οροφή.

Κάτω από το καπό, η Volkswagen διατήρησε τον turbo κινητήρα βενζίνης των 1.500 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG-6.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι μετά από μία επίσημη τελετή το αυτοκίνητο δεν θα χρησιμοποιηθεί και πάλι από τον da Silva. Για αυτό η Volkswagen σχεδιάζει να το εντάξει στη συλλογή Volkswagen Garage στη Βραζιλία η οποία περιλαμβάνει και άλλες ειδικές κατασκευές.