ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Harley-Davidson λανσάρει επαναστατικό γιλέκο-αερόσακο

H Harley-Davidson λανσάρει επαναστατικό γιλέκο-αερόσακο

Η Dainese είναι μία κορυφαία εταιρεία εξοπλισμού και ρουχισμού στο χώρο της μοτοσικλέτας και τώρα συνεργάζεται με τη Harley Davidson για να παρουσιάσει το πιο καινοτόμο προϊόν της.

Του Γιάννη Σκουφή

Σε αντίθεση με τους επιβάτες των αυτοκινήτων που βρίσκονται πάντοτε προστατευμένοι από τον «κλωβό» που δημιουργεί το πλαίσιο με το αμάξωμα, οι αναβάτες των μοτοσικλετών είναι εκτεθειμένοι και ευάλωτοι σε κάθε πτώση.

Για να προστατευτούν χρησιμοποιούν το κράνος, που είναι το πλέον καθοριστικό, καθώς και διάφορα είδη ρουχισμού που έχουν ενισχύσεις και ενσωματώνουν προστατευτικά για περιπτώσεις πτώσης.

Η Dainese προσφέρει ότι πιο προηγμένο υπάρχει στον εξοπλισμό ασφαλείας των αναβατών, όπως είναι το Airbag Smart Vest.

Πρόκειται για ένα γιλέκο που ενσωματώνει το πρωτοποριακό σύστημα D-air της Dainese. Το γιλέκο διαθέτει τους κατάλληλους αισθητήρες ώστε να αντιληφθεί την περίπτωση βίαιης πρόσκρουσης και να φουσκώσει προστατεύοντας τον θώρακα και την πλάτη του αναβάτη που το φορά.

Για να μπορούν να γίνουν όλα αυτά υπάρχει μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία, συμβατή με φορτιστές smartphone, που τροφοδοτεί το σύστημα του γιλέκου για έως και 26 ώρες με μία μόνο φόρτιση.

Το συγκεκριμένο γιλέκο υπάρχει πλέον και στη γκάμα αξεσουάρ της Harley-Davidson με την ονομασία Smart Vest. Είναι διαθέσιμο σε μεγέθη που κυμαίνονται από S έως 2XL για τους άνδρες και XS έως 2XL για τις γυναίκες και είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας διάτρητο δέρμα Nappa.

Το κόστος του δεν είναι φτηνό μιας και κοστίζει περίπου 850 δολάρια, αλλά το θέμα δεν είναι τα χρήματα αλλά η ασφάλεια που παρέχει.