ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Fiat Professional: Νέα Ducato και Doblo

Fiat Professional: Νέα Ducato και Doblo

Η 65η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο Ανόβερο, είναι η πιο σημαντική για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Η Έκθεση που και γίνεται από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, θα φέρει στη γερμανική πόλη πολλούς επαγγελματίες και τους μεγαλύτερους κατασκευαστές. Εκεί φυσικά βρίσκεται και η Fiat Chrysler Automobiles με τη μάρκα της Fiat Professional.

Στο Ανόβερο η Fiat Professional εκθέτει 17 οχήματα, με ειδική εστίαση στο νέο Ducato και στην παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Doblò. Το αστέρι της έκθεσης φυσικά θα είναι το νέο Doblò, το οποίο αποτελεί την τέταρτη γενιά ενός αυτοκινήτου που σχεδιάστηκε για να προσφέρει την πλήρη αίσθηση ενός επαγγελματικού αυτοκινήτου.

Το νέο Doblò προσφέρει πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό και εξωτερικό, τη δυνατότητα 3 καθισμάτων και εξακολουθεί να προσφέρει την καλύτερη οδηγική άνεση στην κατηγορία του χάρη στην bi-link ανάρτηση. Επιπρόσθετα, η γκάμα του επεκτείνεται χάρη στην έκδοση «EcoJet», η οποία συνδυάζει χαμηλή κατανάλωση και μειωμένα κόστη.

Διαθέσιμη για τις αρχές του 2015, η γκάμα του νέου Doblò περιλαμβάνει τέσσερα αμαξώματα ανάλογα με την αγορά (Cargo, Combi, Truck και Flatbed), 2 διαστάσεις ύψους και 2 μήκη μεταξονίου. Συνολικά περίπου 200 διαφορετικά σασί και περισσότερες από 1.000 πιθανές εκδόσεις και λύσεις δηλαδή.

Έξι μοντέλα του νέου Doblò θα βρίσκονται στο Σαλόνι. Δυο Cargo (L1H1) με κινητήρα τον 1.3 MultiJet II (75 και 90 ίππων, ο τελευταίος στην έκδοση EcoJet), ένα Cargo Maxi (L2H1) με τον 100 ίππων 1.6 MultiJet II, ένα Cargo XL (L2H2) με τον 90 ίππων 1.6 MultiJet II κι ένα Combi (L1H1) 120 ίππων 1.4 Natural Power.

Υπάρχει επίσης χώρος και για το νέο Ducato, την τελευταία εξέλιξη στα bestseller της Fiat το οποίο προσφέρει μια σειρά από καινοτομίες, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των πελατών, με περισσότερη τεχνολογία, αυξημένη αποδοτικότητα και καλύτερη αξία.

Νέο Ducato
Το νέο Fiat Ducato αποτελεί την τελευταία εξέλιξη ενός μπεστ σέλερ που στις 5 γενιές του εδώ και 33 χρόνια έχει συσσωρεύσει διεθνή βραβεία και εμπορικές επιτυχίες, όπως αποδεικνύουν οι περισσότερες από 2,6 εκατομμύρια πωλήσεις του από το 1981.

Προσφέρει 3 διαφορετικά εσωτερικά -Classic, Tecno and Lounge- με αυξανόμενα επίπεδα πολυτέλειας και κομψότητας και χαρακτηρίζεται από τα νέα καθίσματα που προσφέρουν κορυφαία άνεση και από τη νέα ποτηροθήκη στην κεντρική κονσόλα. Το νέο Ducato είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο που διαθέτει σε όλες τις εκδόσεις της σειράς την υποδοχή πολλαπλών λειτουργιών (Multifunction Support) στο μέσο το ταμπλό, η οποία είναι συμβατή με όλες τις φορητές συσκευές, όπως έξυπνα κινητά και ταμπλέτες, ενώ μπορεί ακόμα να συγκρατήσει και τα απλά μπλοκ με χαρτί.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο τα χαρακτηριστικά της στιβαρότητας και της αξιοπιστίας έχουν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, χάρη στην τεχνογνωσία της Fiat Professional και στην ενίσχυση του αμαξώματος, τη βελτίωση του συστήματος πέδησης και την αύξηση της διάρκειας ζωής της ανάρτησης και του συμπλέκτη. Το νέο Ducato έχει το καλύτερο μικτό βάρος (μέχρι 4,4 τόνοι). Πιο συγκριμένα το βάρος στον πίσω άξονα μπορεί να φτάσει μέχρι τους 2,5 τόνους ενώ στον εμπρός τους 2,1 κάτι το οποίο το κατατάσσει κορυφαίο στην κατηγορία των οχημάτων «μονού πίσω τροχού».

Το νέο Ducato προσφέρει τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και κατανάλωση στην κατηγορία: μέχρι 5,8 λίτρα/100 χλμ. και 158 g/km CO2 στον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη και στην αναβαθμισμένη γκάμα των κινητήρων MultiJet II προδιαγραφών Euro 5+, που επιβεβαιώνει τη στρατηγική «μία αποστολή-ένας κινητήρας» της Fiat Professional: Τον 2.0 MultiJet 115 ίππων, τον 2.3 MultiJet 130 και 150 ίππων και τον 3.0 MultiJet 180 ίππων


Το νέο όχημα της Fiat Professional προσφέρει την ευρύτερη γκάμα με μπροστινή κίνηση στην αγορά: αρκεί να τονίσουμε ότι, συνδυάζοντας τις διάφορες λύσεις σε ό,τι αφορά το αμάξωμα, τον κινητήρα και τα μηχανικά μέρη, προκύπτουν 10.000 παραλλαγές επαγγελματικών αυτοκινήτων, οχημάτων μεταφοράς επιβατών και βάσεων για μετατροπές. Στη γκάμα των βαν, μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε 18 διαφορετικά επίπεδα μεταφοράς φορτίου από 8 μέχρι 17 m³, με την καλύτερη αποτελεσματικότητα στην κατηγορία. Επιπλέον το νέο Ducato είναι διαθέσιμο σε 4 μήκη και 3 ύψη για τα βαν και 6 μήκη για τα πλαίσια (chassis cabs).