ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Συντήρηση αυτοκινήτου: Υαλοκαθαριστήρες

Συντήρηση αυτοκινήτου: Υαλοκαθαριστήρες

Οι υαλοκαθαριστήρες παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή ορατότητα του οδηγού και των συνεπιβατών. Η σημασία τους, παρότι για πολλούς οδηγούς μοιάζει μια ασήμαντη λεπτομέρεια, είναι πολύ σημαντική για την ασφάλεια των ίδιων αλλά και των υπολοίπων στο δρόμο.

Η σωστή λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων προσφέρει την ιδανική απομάκρυνση των νερών κατά τη διάρκεια οδήγησης με βροχή, καθώς και της βρωμιάς κατά τον απλό καθαρισμό του παρμπρίζ. Επιπλέον ένας φθαρμένος ή κακής ποιότητας υαλοκαθαριστήρας μπορεί να χαράξει την επιφάνεια του κρυστάλλου σε τέτοιο βάθος που να μην είναι δυνατή η επισκευή του.


Φροντίδα


Κύριες αιτίες φθοράς τους είναι η ζέστη, το κρύο, ο χρόνος και η βρωμιά. Η ένδειξη στον οδηγό ότι χρειάζονται αντικατάσταση είναι όταν δεν καθαρίζουν σωστά την επιφάνεια του ανεμοθώρακα από το νερό. Έστω και μια γραμμή νερού να σχηματίζεται κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους, θέλουν άμεσα αντικατάσταση, αφού ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κυρίως το βράδυ όπου οι αντανακλάσεις πολλαπλασιάζονται και κάνει τις συνθήκες οδήγησης ακόμα πιο δύσκολες.
Για αυτό φροντίζετε να αλλάζετε τους υαλοκαθαριστήρες σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (προτεινόμενος χρόνος αντικατάστασης περίπου κάθε 1 χρόνο). Η ποιότητα τους, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την διάρκεια ζωής, την απόδοσή την αθόρυβη λειτουργία τους, αλλά ακόμα και για την προστασία του παρμπρίζ από πιθανά γδαρσίματα. Η ΦΙΛΗΣGlass®, για μία ακόμα φορά, προσφέρει την λύση για κορυφαία ποιότητα σε πολύ χαμηλή τιμή. Η συνεργασία της με τον καταξιωμένο διεθνή οίκο Hella διασφαλίζει το αποτέλεσμα που κάθε οδηγός επιθυμεί.

Η ιστορία τους

Τον χειμώνα του 1903, η Mary Anderson από το Μπέρμινγχαμ της Αλαμπάμα βρέθηκε στη Νέα Υόρκη. Χιόνιζε ενώ βρισκόταν μέσα στο τραμ και το κρύο ήταν πολύ έντονο. Έκπληκτη διαπίστωσε ότι ο οδηγός του είχε ανοίξει το πλαϊνό του παράθυρο και με ένα πανί, καθάριζε το παρμπρίζ για να μπορεί να βλέπει το δρόμο. Πνεύμα ανήσυχο, η κτηματομεσήτρια προσέλαβε ένα σχεδιαστή για να δημιουργήσει ένα σύστημα καθαρισμού του οποίο οι οδηγοί θα χειρίζονταν τον καθαριστήρα από μέσα.


Η κατασκευή αποτελούνταν από ένα βραχίονα με ελαστική βάση που μπορούσε να προσαρμοστεί στη βάση του παρμπρίζ και να μετακινείτε σκουπίζοντας το τζάμι. Η εφεύρεση λειτουργούσε με ένα μοχλό που χειριζόταν ο οδηγός μέσα από το όχημα. Έτσι δημιουργήθηκαν οι υαλοκαθαριστήρες. Η Anderson πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1905 και η εφεύρεσή της ξεκίνησε να εφαρμόζεται. Από το 1916, οι υαλοκαθαριστήρες της μπήκαν σε μαζική παραγωγή.

Ο Robert Kearns ήταν αυτός που γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ανακάλυψε τον υαλοκαθαριστήρα διακοπτόμενης λειτουργίας. Ήταν καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Ντιτρόιτ και πήγε στο εκεί εργοστάσιο της Ford να παρουσιάσει την εφεύρεσή του. Τον προσέλαβαν ως σύμβουλο αλλά σύντομα του ανακοίνωσαν πως ούτε την εφεύρεσή του χρειάζονταν ούτε τις υπηρεσίες του.

Δυο χρόνια αργότερα, ο Kearns είδε την εφεύρεσή του στα νέα μοντέλα της Ford και Chrysler. Ξεκίνησε δικαστικούς αγώνες και δικαιώθηκε εισπράττοντας δέκα εκατομμύρια δολάρια από την Ford κι άλλα 18,7 από την Chrysler.
Από τότε ως σήμερα οι υαλοκαθαριστήρες υπάρχουν σε κάθε όχημα. Μάλιστα χάρη στους «αισθητήρες νερού» ρυθμίζουν τη λειτουργία τους αυτόματα ανάλογα με την ένταση των καιρικών φαινομένων.

Αισθανθείτε τη διαφορά με τους υαλοκαθαριστήρες της ΦΙΛΗΣGlass®. Χάρη στην επίστρωση που διαθέτει το ελαστικό τους, μειώνεται σημαντικά η τριβή στην περιοχή επαφής ανάμεσα στο μάκτρο και το παρμπρίζ και αυξάνεται η διάρκεια ζωής τους. Στην πλήρη γκάμα της θα βρείτε και τις 2 κατηγορίες μάκτρων. Τον συμβατικό τύπο και τον τελευταίας τεχνολογίας «Dyna Blades».


Εκμεταλλευτείτε την προσφορά των ημερών, δοκιμάστε την εξαιρετική ποιότητα και ... «δείτε ξεκάθαρα»!

Σχετικές ειδήσεις