ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ξύλο, αλουμίνιο και δέρμα για το καινούργιο Morgan Plus Six

Ξύλο, αλουμίνιο και δέρμα για το καινούργιο Morgan Plus Six

Τα Morgan δεν είναι σαν τα απλά αυτοκίνητα. Αυτό που τα κάνει μοναδικά δεν είναι μόνο το ξεχωριστό τους στιλ αλλά και η ύπαρξη ξύλου στο πλαίσιο!

Του Γιάννη Σκουφή

Είτε τo πιστεύετε ή όχι αυτό είναι το πρώτο ολοκαίνουργιο μοντέλο που έχει παρουσιάσει τα τελευταία 19 χρόνια η βρετανική εταιρία. Το Plus Six έχει την ίδια ρετρό σχεδίαση που χαρακτηρίζει όλα της τα μοντέλα αλλά και το στίγμα της Morgan στην αυτοκινητοβιομηχανία. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές νέες τεχνολογίες τόσο στην κατασκευή του πλαισίου όσο και κάτω από το καπό.

Εκεί δεν υπάρχει ένας παραδοσιακός κινητήρας V8 αλλά ένας νέος turbo εξακύλινδρος σε σειρά με 3.000 κυβικά. Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για τον βενζινοκινητήρα της BMW με την κωδική ονομασία B58 που κινεί τη νέα Z4 και φυσικά την Toyota Supra. Η απόδοση του είναι 335 ίπποι και 500 Nm, με αποτέλεσμα το Plus Six να χρειάζεται μόλις 4,2 δεύτερα για να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική φτάνει τα 267 χλμ./ ώρα!

Τις επιδόσεις ευνοεί και το χαμηλό του βάρος των μόλις 1.075 κιλών, ενώ η ισχύς μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Χαρακτηριστική για Morgan είναι και η εικόνα στο αυστηρά διθέσιο εσωτερικό, με τις επενδύσεις από δέρμα και τις επενδύσεις από ξύλο. Ενδιαφέρον είναι πως το μόνο σύστημα που υπάρχει είναι το ABS.

Το Morgan Plus Six θα κατασκευάζεται σε ρυθμό 300 μονάδων ετησίως και η τιμή του στην Αγγλία θα είναι λίγο πάνω από τις 90.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις