ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Alfa Romeo πουλά δύο σπάνιες, συλλεκτικές 8C του κουτιού!

H Alfa Romeo πουλά δύο σπάνιες, συλλεκτικές 8C του κουτιού!

Η παραγωγή της 8C είχε περιοριστεί στις μόλις 500 μονάδες και τώρα το τμήμα Heritage της Alfa Romeo πουλά έναντι άγνωστου ποσού δύο ουσιαστικά ολοκαίνουργιες.

Του Γιάννη Σκουφή

Μεταχειρισμένα σούπερ σπορ μοντέλα υπάρχουν πολλά και συνήθως έχουν αρκετά χρόνια στην πλάτη τους και πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ τους. Τι θα λέγατε όμως για μία ολοκαίνουργια Alfa Romeo 8C Spider που κατασκευάστηκε το 2010 ή μια κουπέ 8C Competizione του 2007 που βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση θαρρείς και βγήκαν χτες από το εργοστάσιο;

Στα παραπάνω δεν υπάρχει τίποτε το μαγικό, τίποτε το παράξενο. Απλά αυτές τις 8C τις κρατούσε η ίδια η ιταλική εταιρεία στις εγκαταστάσεις της και έτσι έχουν ελάχιστα χιλιόμετρα.

Πρόσφατα, το τμήμα FCA Heritage που ασχολείται με τα ιστορικά μοντέλα του ομίλου ανακοίνωσε την πλήρη «ανακαίνισή» τους με σκοπό την πώλησή τους. Για την τιμή τους δεν υπάρχει ακόμα κάποια ένδειξη, αλλά με δεδομένο πως μια μεταχειρισμένη 8C Competizione κοστολογείται περίπου 300.000 ευρώ αυτές οι δύο «του κουτιού» θα αλλάξουν χέρια για αρκετά παραπάνω χρήματα.

Και οι δύο κινούνται από έναν V8 4.700 κυβικών, προέλευσης Maserati, που αποδίδει 450 ίππους.

Σχετικές ειδήσεις