ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Cupra Leon θα έχει και υβριδική έκδοση και μέχρι 300 ίππους

Το νέο Cupra Leon θα έχει και υβριδική έκδοση και μέχρι 300 ίππους

Η κορυφαία έκδοση του νέου Seat θα έχει τα σήματα της νέας και γρήγορης υπο- μάρκας της Seat, της Cupra.

Του Γιάννη Σκουφή

Το μικρο- μεσαίο μοντέλο της Seat το Leon διέθετε πάντα γρήγορες εκδόσεις και φυσικά η νέα γενιά του που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο δεν θα αποτελεί την εξαίρεση.

Θα υπάρχουν όμως και διαφοροποιήσεις σε σχέση με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Έτσι το κορυφαίο Leon δεν θα έχει τα σήματα της Seat αλλά αυτά της Cupra, της σπορ υπο- μάρκας της ισπανικής εταιρείας. Επίσης θα έχει, εκτός απροόπτου δύο εκδόσεις, μια plug-in υβριδική και μια συμβατική.

Η πρώτη θα χρησιμοποιεί το σύστημα πρόωσης του πρωτότυπου Cupra Formentor, με δυνατότητα κάλυψης μέχρι και 50 χιλιομέτρων καθαρά ηλεκτρικά και με συνδυαστική απόδοση 245 ίππων. Το Cupra Leon με συμβατικό κινητήρα θα είναι και το πιο ισχυρό, καθώς ο τετρακύλινδρος TSI των 2.000 κυβικών θα είναι αυτός που κινεί ήδη το Cupra Ateca και αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm.

Σημαντικό είναι πως το νέο Leon -και αυτά θα ισχύει και για τα Cupra- θα είναι πιο ελαφρύ από το υπάρχον χάρη στο μεταβλητό πλαίσιο MQB στο οποίο βασίζεται. Παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να υιοθετεί και ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις