Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί στους Αμερικάνους αρέσει να «πληγώνουν» τα Tesla;

Newsbomb

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά στις ΗΠΑ οι περιπτώσεις βανδαλισμού  των φιλικών προς το περιβάλλον Tesla.

Του Γιάννη Σκουφή

Εντύπωση έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη τα συνεχώς αυξανόμενα συμπτώματα χτυπημάτων, γρατζουνιών, σπασιμάτων και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε σε διάφορα μοντέλα της Tesla.

Η μία εξήγηση είναι πως οι διάφορες αναρτήσεις στα social media προέρχονται από το ότι τα σύγχρονα Tesla είναι εφοδιασμένα με τουλάχιστον τέσσερις κάμερες που τους δίνουν την ευκαιρία να καταγράφουν κάθε «επίθεση» που δέχονται σε εύρος 360 μοιρών.

Φυσικά το σύστημα sentry mode, όπως ονομάζεται, δεν φτιάχτηκε για αυτό το λόγο αλλά για να προσφέρει περιμετρικό έλεγχο. Όμως ακόμα και έτσι οι κακόβουλες πράξεις καταγράφονται και μια καλή εξήγηση για αυτές είναι πως καθώς τα Tesla δεν είναι φτηνά (το Model 3 ξεκινά θεωρητικά από τις 35.000 δολάρια αλλά στην πράξη κοστίζει πολύ περισσότερο) πολλοί τα παραμορφώνουν ως κάποια μορφή κοινωνικής αντίδρασης.

Κάποιοι άλλοι απλά επειδή δεν τους αρέσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που πρεσβεύουν κάτι το διαφορετικά σε σχέση με ότι έχει συνηθίσει ο μέσος Αμερικανός που είναι η φτηνή βενζίνη και τα τεράστια αγροτικά η SUVs. Φυσικά υπάρχουν και περιστατικά όπως αυτό με μια γιαγιά στο Κολοράντο που… περιποιήθηκε ένα Model 3 στο πάρκινγκ γιατί λίγο πριν παραλίγο να την πατήσει καθώς δεν το άκουσε μιας και είναι αθόρυβο. παραλίγο να την πατήσει στον δρόμο επειδή αυτή δεν το άκουσε ως αθόρυβο που είναι.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το κανάλι Like Tesla του YouTube και η παρουσιάστρια ονόματι Kim επιχειρεί να δώσει κάποιες εξηγήσεις για τις επιθέσεις.