Τα αυτόνομα επιβατικά drone θα αρχίσουν να μπαίνουν σιγά σιγά στη ζωή μας και για την EHang μετά τη Νορβηγία ακολουθεί η Ισπανία.

Του Γιάννη Σκουφή

Το EHang 216 είναι ένα αυτόνομο, διθέσιο επιβατικό drone κινεζικής προέλευσης που πρόσφατα πήρε άδεια για πτήσεις, δοκιμαστικού καταρχήν χαρακτήρα, στη Νορβηγία. Οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν και σε μια μόνιμη έγκριση τύπου και χρήση του.

Τα drones αυτού του τύπου προορίζονται για τη γρήγορη μετακίνηση όσων τα χρησιμοποιούν σε αστικά κέντρα. Όλα είναι ηλεκτρικά και έχουν αρκετούς κινητήρες προκειμένου ο έλεγχός τους να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολος.

Ένας από τους στόχους της EHang είναι να αναλάβει την τροφοδοσία των πλατφορμών άντλησης πετρελαίου καθώς και την αυτόνομη μεταφορά ανθρώπων προς αυτές, που σήμερα γίνεται με ελικόπτερα. Σε σχέση με αυτά το κόστος πτήσης του drone, που όπως είπαμε είναι αυτόνομο και δεν έχει πιλότο, είναι σημαντικά πιο χαμηλό, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα πτήσεων όλο το 24ώρο.

Το ωφέλιμο φορτίο του EHang 216 είναι 220 κιλά, με βάρος απογείωσης τα 600 και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 130 χλμ./ ώρα. Ο μέγιστος χρόνος πτήσης του είναι τα 30 λεπτά και η πρόωσή του εξασφαλίζεται από συνολικά 16 ηλεκτροκινητήρες με προπέλες δύο πτερυγίων. Η απογείωση και η προσγείωση γίνονται κάθετα, ενώ η φόρτιση των μπαταριών γίνεται τόσο με 220 όσο και με 380 Volt. Στην τελευταία περίπτωση η διάρκειά της είναι μια ώρα.

Το επόμενο πιλοτικό πρόγραμμα της EHang θα είναι στην Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα στη Σεβίλλη, όπου θα δοκιμαστούν πιλοτικά οι πτήσεις σε αστικό περιβάλλον.

Κορονοϊός: «Κολλάει» τελικά από τα κουνούπια ή όχι; - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

01:26

#Mένουμε_σπίτι: 28 εύκολα πειράματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας (vid)

01:15

Κορονοϊός: Δεν πίστευαν στα μάτια τους - Δείτε τι εμφανίστηκε στους δρόμους (pics)

01:14

Σοκαριστικό τροχαίο για πασίγνωστο ποδοσφαιριστή - «Έσπασε» την καραντίνα (pics)

01:13

Κορονοϊός: Σταμάτησαν ποδηλάτη για έλεγχο - Δεν φαντάζεστε την αντίδρασή του (pics)

01:12

Κορονοϊός: Τρομακτική ανακάλυψη - Δείτε τι συνέβη σε ασθενείς που έγιναν καλά (pics)

01:12

Προσοχή: Αν σας έρθει αυτό το e-mail ΜΗΝ το ανοίξετε (pics)

01:11

Σοκ στην Ιταλία: Στραγγάλισε την 27χρονη σύντροφό του ενώ ήταν σε καραντίνα (pic)

01:10

Κορονοϊός: Πότε θα βγούμε από τα σπίτια μας; - Όλη η αλήθεια

01:09

Κορονοϊός: Απίστευτο - Έστειλε SMS το «6» στο 13033 - Δείτε πού πήγε τελικά (pics)

01:08

Κορονοϊός: Ανατροπή με τον «ασθενή ένα»

01:06

Κορονοϊός: Έσπασε την καραντίνα και βρήκε φρικτό θάνατο - Δείτε τι έγινε (pics)

01:06