Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Θα αγοράζατε ένα στρατιωτικό Hummer H2;

Newsbomb

Σε μια τυχαία αναζήτηση στο eBay μπορεί να ανακαλύψεις διάφορα περίεργα. Όπως ένα στρατιωτικό Hummer!

Του Γιάννη Σκουφή

Το στρατιωτικών προδιαγραφών Hummer των φωτογραφιών μας πωλείται στις ΗΠΑ και μέσω του eBay από την εταιρεία Hummerkingz, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των μετατροπών. Βασικό της αντικείμενο είναι η ανακατασκευή και η βελτίωση των Hummer, των τεράστιων τετρακίνητων που έκλεβαν την παράσταση πριν από περίπου δύο δεκαετίες.

Το συγκεκριμένο πάντως δεν είναι ένα από αυτά που είχε χρησιμοποιήσει ο αμερικανικός στρατός στον πόλεμο του Κόλπου. Πρόκειται για ένα Hummer Η1 του 2002 το οποίο η Hummerkingz κατάφερε να το μετατρέψει, έπειτα από πολλές εργατοώρες, σε πιστό αντίγραφο ενός GMV -Ground Mobility Vehicle. Τόσο πιστό που έχει θέσεις για πυρομαχικά, βάσεις για πυροβόλα, θωράκιση από τα εχθρικά βλήματα κ.α.

Εντυπωσιακή είναι και η εικόνα στο εσωτερικό που μας παραπέμπει σε όχημα που θα μπορούσε εύκολα να πρωταγωνιστεί σε πολεμική ταινία, χωρίς όμως να λείπουν ένα ηχοσύστημα, κάμερα οπισθοπορείας, ειδικά καθίσματα κ.λπ.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας turbo diesel 6.200 κυβικών με 190 ίππους και 515 Nm, το αυτόματο κιβώτιο έχει τέσσερις σχέσεις, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται για λόγους ασφαλείας στα 130 χλμ./ ώρα.

Η τιμή του στη αγγελία στο eBay πάντως έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 52.000 δολάρια, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον που έχουν τέτοιου είδους οχήματα στις ΗΠΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.