Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα Tesla διαφορετικό από τα άλλα

Newsbomb

Το Cyberquad είναι ότι φτηνότερο μπορεί να αποκτήσει κανείς που να παραπέμπει στο στιλ της Tesla. Πόσο κοστίζει;

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα από τα πιο εκκεντρικά αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ είναι αναμφίβολα το Cybertruck της Tesla. Το οποίο έχει μία άκρως φουτουριστική σχεδίαση ώστε να γίνει viral σε όλο τον κόσμο, αλλά και να σταθεί πηγή έμπνευσης για μία σειρά από προϊόντα. Από μπλουζάκια και καπελάκια, μέχρι τετράτροχες ATV «γουρούνες»!

Σαν το Cyberquad, το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανεβαίνει και να χωρά στην καρότσα ενός Cybertruck. Παρόλο όμως που και τα δύο έχουν παρουσιαστεί εδώ και δύο χρόνια η στιγμή που θα τα δούμε στους δρόμους αργεί ακόμη.

Τουλάχιστον στο κανονικό τους μέγεθος, καθώς η Radio Flyer συνεργάστηκε με την Tesla για να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός Cyberquad για παιδιά. Όπως μπορείτε να δείτε το στιλ του είναι εμπνευσμένο από το Cybertruck και στα άκρα υπάρχουν οι LED μπάρες, μπροστά για το φωτισμό και πίσω για το στοπ.

Η εταιρία δεν αναφέρει την ισχύ του ηλεκτρικού μοτέρ αλλά κάτι τέτοιο είναι μάλλον περιττό αφού οι επιδόσεις είναι… παιδικές με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται είτε στα 8 χλμ./ώρα είτε στα 16 χλμ./ώρα. Μία μπαταρία λιθίου 36V προσφέρει αυτονομία για έως 24 χιλιόμετρα και χρειάζεται περίπου πέντε ώρες για να φορτίσει σε οικιακή πρίζα.

Το ATV διαθέτει σέλα για ένα παιδάκι ηλικίας από 8 ετών και πάνω, ρυθμιζόμενη ανάρτηση, πίσω δισκόφρενο, ενώ ζυγίζει 68 κιλά. Κοστίζει 1.900 δολάρια και κάτι μας λέει πως -ιδίως στην αμερικανική αγορά- ήδη έχει γίνει ανάρπαστο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Αντίστροφη μέτρηση! Πότε έρχονται Ελλάδα – Πώς η Ελλάδα εκτόξευσε τις πωλήσεις του μαχητικού

Πώς ο κορονοϊός «πλήγωσε» το σώμα του ανθρώπου: Τριχόπτωση, ξηροφθαλμία και προβλήματα στην καρδιά

Αργίες 2022: Δείτε όλες τις ημερομηνίες και τα τριήμερα της νέας χρονιάς