Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πωλείται το αγωνιστικό Ford Focus του Colin McRae

Newsbomb

Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια αγωνιστικά στον χώρο των ράλι αλλά και ένα ανεκτίμητο κομμάτι από την πορεία ενός από τους σπουδαιότερους οδηγούς στο WRC.

Του Γιάννη Σκουφή

O Colin McRae μπορεί να είχε κατακτήσει μόνο έναν παγκόσμιο τίτλο -το 1995 με το Subaru Impreza- αλλά ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους οδηγούς των θεατών, μιας και κατόρθωνε να τους ξεσηκώνει με το απίστευτο στυλ οδήγησής του.

Με την Subaru είχε τις καλύτερες εμφανίσεις του, καθώς το 1996 και το 1997 είχε τερματίσει 2ος στην κατάταξη των οδηγών. Την ίδια θέση είχε πάρει και με την Ford το 2001, για την οποία αγωνιζόταν από το 1999.

Ειδικά στη χώρα μας ο Ιπτάμενος Σκωτσέζος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και με φανατικούς οπαδούς. Ίσως και γιατί είχε νικήσει στο Ακρόπολις συνολικά πέντε φορές, τις δύο με Subaru και τις τρεις συνεχόμενες με Ford Focus.

Ζούσε στο όριο και κάπως έτσι έφυγε από τη ζωή (μαζί με τον γιό του και δύο οικογενειακούς του φίλους) πριν από 15 χρόνια όταν έπεσε το ελικόπτερο που πιλοτάριζε ο ίδιος

Τώρα, το Ford Focus WRC που βλέπετε είναι ένα από αυτά της 1ης γενιάς και μαζί το του ο McRae νίκησε στο Ακρόπολις το 2001 και τερμάτισε στη 2η θέση στη Νέα Ζηλανδία. Ωστόσο, το Focus αποσύρθηκε όταν ο McRae ντεραπάρισε στην 4η ειδική διαδρομή του ράλι της Μεγάλης Βρετανίας. Εκεί τελείωσαν και οι ελπίδες του McRae για τον δεύτερο του τίτλο.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο επισκευάστηκε, πουλήθηκε και περιστασιακά έκανε κάποιες εμφανίσεις στο φεστιβάλ του Goodwood. Τώρα δημοπρατείται από την Silverstone Auctions και θα το αποκτήσει, όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις, όποιος θα διαθέσει από 360 έως και 420 χιλιάδες ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.