Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Υαλοκαθαριστήρες… παντός εδάφους (vid)

Newsbomb

Η Jeep ανακοίνωσε ενισχυμένους υαλοκαθαριστήρες που υπόσχονται την καλύτερη δυνατή ορατότητα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Του Γιάννη Σκουφή

Πολλές φορές θεωρούμε δεδομένη την ύπαρξή τους και την θυμόμαστε μόνο όταν κάτι δεν πάει καλά. Ο λόγος για τους υαλοκαθαριστήρες οι οποίοι φροντίζουν να διατηρείται καθαρό το παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας. Με τον καιρό όμως τα λάστιχά τους φθείρονται αφήνοντας αυτά τα ενοχλητικά υδάτινα τόξα πάνω στο κρύσταλλο. Κάτι που σημαίνει πως έφτασε η ώρα της αντικατάστασής τους.

Επίσης οι υαλοκαθαριστήρες είναι ένα από τα πιο σημαντικά «εργαλεία» που έχει ο οδηγός στην διάθεσή του όχι μόνο στην άσφαλτο αλλά και στις εκτός δρόμου διαδρομές. Όπου ειδικά στη λάσπη τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα μιας και το παρμπρίζ «μπουκώνει» δυσχεραίνοντας σε απίστευτο βαθμό την οδήγηση.

Οι συμβατικοί υαλοκαθαριστήρες δυσκολεύονται πολύ να καθαρίσουν αποτελεσματικά το παρμπρίζ και για αυτό το λόγο η Jeep ανακοίνωσε για τα Wrangler και Gladiator ένα νέο σετ με ειδικά μάκτρα που έχουν ενσωματωμένα πάνω τους τα μπεκ που ψεκάζουν το υγρό καθαρισμού.

Δεν πρόκειται για κάποια καινοτομία αφού ήδη υπάρχουν άλλα μοντέλα που έχουν ενσωματωμένα μπεκ πάνω στο μάκτρο. Ωστόσο, η διαφορά έχει να κάνει πως στους υαλοκαθαριστήρες της Jeep το υγρό ψεκάζεται από πολλαπλές οπές ώστε να απλώνεται σε όλο το κρύσταλλο και να το καθαρίζει πλήρως για ένα ασφαλές και προπάντων… καθαρό off-road!