FUN TIME

Αυτό το κουκλόσπιτο είναι πραγματικά έργο τέχνης και κοστίζει μία περιουσία

Αυτό το κουκλόσπιτο είναι πραγματικά έργο τέχνης και κοστίζει μία περιουσία
dthomasfineminiatures.com

Είναι vintage και πιθανότατα το πιο εντυπωσιακό κουκλόσπιτο που έχετε δει.

Ο Jimmy Landers είναι ένας από τους ταλαντούχους κατασκευαστές μινιατουρών και μία από τις τελευταίες δημιουργίες του, είναι σωστό έργο τέχνης. Η δημιουργία του θυμίζει κουκλόσπιτο στην πραγματικότητα όμως είναι μικρογραφία των δωματίων ψυχαγωγίας και χαλάρωσης που είχαν άνδρες και γυναίκες της υψηλής κοινωνίας κατά τον 18ο και 19ο αιώνα.

Το «κουκλόσπιτο» αποτελείται από τρείς ορόφους και εννέα δωμάτια συνολικά. Μεταξύ αυτών κρεβατοκάμαρες, καθιστικό, τραπεζαρία και μία εντυπωσιακή διώροφη βιβλιοθήκη με ξύλινους τοίχους. Η δημιουργία του καλλιτέχνη χαρακτηρίζεται από τις λεπτομέρειες και αυτές είναι που την κάνουν πραγματικό αριστούργημα.

Στο κέντρο του σπιτιού βρίσκεται ένα τριώροφο φουαγιέ με μία περιστρεφόμενη σκάλα που καταλήγει στον τελευταίο όροφο τον οποίο και κοσμεί ένας εντυπωσιακός θόλος από βιτρό της Barbara Sabia. Το πάτωμα στο χολ είναι κατασκευασμένο από 2000 μικροσκοπικά πλακάκια, ενώ στα υπόλοιπα δωμάτια τα δάπεδα είναι όλα ξύλινα από μαόνι. Τα τζάκια που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε δωμάτιο είναι φτιαγμένα από γύψο, διακοσμημένα με λεπτομέρειες από ορείχαλκο. Εξίσου εντυπωσιακός είναι ο φωτισμός με τα φωτιστικά εποχής και τον φεγγίτη στο ταβάνι που δημιουργεί το εφέ του φυσικού φωτισμού.

kouklospito-ergo-texnis-4.jpg

Ο Jimmy Landers ονόμασε το κουκλόσπιτο Sahlberg και ξεκίνησε να το φτιάχνει σαν δώρο στη γυναίκα του, λίγο μετά την συνταξιοδότησή του. Πλέον, η απίθανη αυτή δημιουργία είναι προς πώληση και σύμφωνα με το boredpanda.com, κοστολογείται περίπου 100.000 δολάρια.