FUN TIME

Τι συμβαίνει όταν το μωρό παίζει με τον μπαμπά του;

Τι συμβαίνει όταν το μωρό παίζει με τον μπαμπά του;

Απίστευτες στιγμές γέλιου.

Ο ρόλος του πατέρα αν και διαφορετικός από εκείνον της μητέρας, είναι εξ ίσου σημαντικός.

Οι μπαμπάδες συμβάλλουν στην οικοδόμηση της προσωπικότητας και της αίσθησης της ανεξαρτησίας του παιδιού, κάτι που είναι απαραίτητο για έναν συναισθηματικά ισορροπημένο τρόπο ζωής. Βοηθούν επίσης στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης, που είναι ιδιαίτερα σημαντική για το παιδί.

μπαμπάδες σήμερα συμμετέχουν στην ανατροφή των παιδιών, τα φροντίζουν, τα προσέχουν, περνούν χρόνο μαζί τους. Είναι τρυφεροί, τα αγκαλιάζουν, και δε διστάζουν να τους εκφράσουν τα συναισθήματά τους.Δεν είναι ο «μπαμπούλας» του παρελθόντος που τον χρησιμοποιούσε η μαμά για να φοβίσει το παιδί ( «αλλοίμονο σου αν έρθει ο πατέρας σου).

Πατρικός δεσμός

Ο πατρικός δεσμός παρέχει στο παιδί τη δυνατότητα να βιώσει μια σχέση διαφορετική από εκείνη με τη μητέρα του.

Η μητέρα λόγω της αυξημένης ενασχόλησής της με το μεγάλωμα των παιδιών αποκτά άθελά της τον άχαρο ρόλο της διαχείρισης των τελετουργιών της καθημερινότητας, των «πρέπει», των κανόνων και του προγράμματος. Ως αποτέλεσμα, το παιδί συνδυάζει συχνότερα τον πατέρα του με το παιχνίδι.

Και όχι άδικα αφού οι μπαμπάδες είναι πιο ευρηματικοί στα παιχνίδια γεγονός που το απολαμβάνουν ιδιαίτερα τα παιδιά, κάθε ηλικίας.

Πάρτε μια γεύση από τα …τρελά παιχνίδια τους στο βίντεο που ακολουθεί.