FUN TIME

Δεν πάει το μυαλό σου! Τι μπορείς να φτιάξεις με πλαστικά μπουκάλια; (vid + pics)

Δεν πάει το μυαλό σου! Τι μπορείς να φτιάξεις με πλαστικά μπουκάλια; (vid + pics)

Όλοι λίγο ή πολύ στο σπίτι μας έχουμε παλιά πλαστικά μπουκάλια από νερό, χυμούς και αναψυκτικά, που μόλις τα χρησιμοποιήσουμε, αυτά οδηγούνται στην ανακύκλωση ή – στη χειρότερη των περιπτώσεων – σε κάποιο σκουπιδοτενεκέ, γιατί απλά τα θεωρούμε άχρηστα. Η Μικαέλλα Πέδρος, μια σχεδιάστρια που ζει εδώ και χρόνια στο Λονδίνο έχει αντίθετη άποψη.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr απίστευτες κατασκευές με... πλαστικά μπουκάλια!

Η Πέδρος ανακάλυψε ότι το «άχρηστο» για εμάς πλαστικό, στην πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με κατάλληλη επεξεργασία και χρήση, στη δημιουργία απίθανων κατασκευών.

Μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα που η ίδια έχει ονομάσει «Ενώνοντας Μπουκάλια» (αγγλ. «Joining Bottles»), έρχεται να μας αποδείξει πως το πλαστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συγκολλητικό υλικό σε ξύλινες κατασκευές που ξεκινούν από ένα απλό σκαμνί ως ένα μεγάλο τραπέζι ή ακόμη και μια ευρύχωρη ντουλάπα!

shrunken plastic bonding furniture joining bottles micaella pedros 18

Δείτε το βίντεο

«Και τα δύο υλικά, το ξύλο και τα πλαστικά μπουκάλια, αφθονούν σε πόλεις αλλά και σε άλλα μέρη. Συνήθως βρίσκονται πεταμένα, ακόμη και στις άκρες των δρόμων, περιμένοντας τον κόσμο να τα συλλέξει», λέει η νεαρή σχεδιάστρια.

shrunken plastic bonding furniture joining bottles micaella pedros 24

«Το πρόγραμμα "Joining Bottles" φιλοδοξεί να συνεισφέρει στο να καταλάβουμε, ως άτομα και ως συλλογικότητες, τι μπορούμε να κάνουμε με ό,τι έχουμε διαθέσιμο», προσθέτει η Πέδρος.

Μήπως ήρθε, τελικά, η ώρα να αναθεωρήσουμε τη λέξη «σκουπίδια»;