FUN TIME

«Μαύρες» οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2018

«Μαύρες» οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2018

Πρωτοχρονιά 2018: Με την άφιξη του νέου έτους έρχονταιξανά στο προσκήνιο οι προβλέψεις του Νοστράδαμου

Ο Νοστράδαμος, για πολλούς, είχε προβλέψει με ακρίβεια την άνοδο του Ναπολέοντα και του Χίτλερ, όπως και την επίθεση στους δίδυμους πύργους. Τώρα οι οπαδοί του μιλούν για τις προβλέψεις που είχε κάνει για το 2018.

Ο Γάλλος που έζησε τον 16ο αιώνα και πέθανε το 1566 είχε γράψει πως θα συμβούν μερικά από τα μεγαλύτερα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας και σε μερικά από αυτά δεν είχε πέσει έξω.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος προέβλεψε το θάνατο του βασιλιά Henry II, την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ και όσα ακολούθησαν με την επιβολή του ναζισμού και τη μεγάλη καταστροφή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Όπως υποστηρίζουν οι υποστηρικτές του, είχε αναφέρει στις σημειώσεις του την χρήση της ατομικής βόμβας, η οποία δοκιμάστηκε από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία, την ίδια περίοδο, ενώ η πιο πρόσφατη πρόβλεψή του, ήταν το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.

Ο αστροφυσικός έχει μιλήσει και για άλλα πιο «μικρά» γεγονότα, όπως καταστροφές από φυσικά φαινόμενα, οικονομικής φύσεως θέματα, αλλά και για γεγονότα συνδεδεμένα με την τεχνολογία που ακόμη δεν έχουν συμβεί (όπως το ότι ο άνθρωπος κάποτε θα ζει μέχρι και 200 χρόνια).

Μαύρες οι προβλέψεις του για το 2018

Οι προβλέψεις του για το 2018 δεν είναι και τόσο καλές, ενώ μερικές απέχουν πολύ από αυτά που γνωρίζουμε.

Συγκεκριμένα, μερικές από τις προβλέψεις του είναι πως το 2018 οι άνθρωποι θα μπορούν πλέον να μιλούν με τα ζώα, πως οι γλωσσικές διαφορές ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών χωρών θα εξαφανιστούν, πως οι μεγάλες πυρκαγιές θα προκαλέσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη και ότι μεταξύ άλλων ο δυτικός κόσμος δεν θα πληρώνει άλλο φόρους. Μερικοί μάλιστα συνωμοσιολόγοι υπερβάλουν, λέγοντας πως ο προφήτης είχε προβλέψει ακόμη πως θα γίνει το 2018 ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Επίσης, οι αναλυτές των γραφών του Νοστράδαμου συνδέουν μία πρόβλεψή του με την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην ηγεσία της υπερδύναμης Αμερικής.

«Ο μεγάλος ξεδιάντροπος, άγριος φωνακλάς, θα εκλεγεί κυβερνήτης του στρατού, με την τολμηρότητα των ισχυρισμών του, η γέφυρα σπάει και η πόλη λιποθυμά από φόβο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Νοστραδάμος είχε αναφέρει πως το 2018 η Δύση θα χάσει την δύναμή της.

«Μετά από δύο ανόδους και δύο πτώσεις, η Ανατολή θα αποδυναμώσει τη Δύση. Ο αντίπαλός της μετά από πολλές μάχες και κυνήγι στη θάλασσα, θα αποτύχει την κατάλληλη στιγμή».

Οι αναλυτές αποδίδουν στην πρόβλεψη την ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ενώ από στην πρόβλεψη αυτή εντάσσεται και η Κίνα.

Βέβαια, πολλοί αναφέρουν πως ο Νοστραδάμος είχε γράψει τόσο αυθαίρετα πράγματα που ο καθένας πρέπει να χρησιμοποιήσει πολύ την φαντασία του για να βγάλει κάποιο συμπέρασμα με αποτέλεσμα οι προβλέψεις του να αλλοιώνονται στην πορεία.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr