GOSSIP

Νίκος Τερζής για Ρουβά: «Δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου – Περιμένω να ζητήσει συγγνώμη»

Νίκος Τερζής για Ρουβά: «Δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου – Περιμένω να ζητήσει συγγνώμη»
Instagram: sakisrouvas

Ο Νίκος Τερζής μίλησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού και τόνισε πως περιμένει «δημόσια συγγνώμη» από τον Σάκη Ρουβά, σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε για τον Δημήτρη Λιγνάδη – Οργή στα socialmedia

Σάλος έχει προκληθεί από χθες (12/2) το πρωί, μετά τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Ο τραγουδιστής το βράδυ του Σαββάτου προχώρησε σε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του, όμως αυτή δεν ήταν αρκετή ώστε να σταματήσουν οι αντιδράσεις.

Η ανάρτηση του Σάκη ΡουβάInstagram: sakisrouvas

Νίκος Τερζής: Θα είμαι κακός αν σου απαγορεύσω να λες δικό μου τραγούδι;

Η τοποθέτηση αυτή, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στα social media όσο και από άλλους ανθρώπους του καλλιτεχνικού κόσμου. Ενδεικτικό παράδειγμα, η αντίδραση του Νίκου Τερζή.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης ανέφερε «Τώρα αν σου απαγορεύσω να λες οποιοδήποτε δικό μου τραγούδι, θα είμαι εγώ ο κακός και ο παράξενος;», στο Twitter όπου τα σχόλια κατά του Σάκη Ρουβά πήραν μορφή «χιονοστιβάδας».

Ο Νίκος Τερζής μετά το tweet που έκανε, πήρε θέση επί του θέματος σήμερα (14/2) στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται». Ο μουσικοσυνθέτης μίλησε για τη σκέψη του να απαγορέψει στον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύει τα τραγούδια του και ανέφερε πως περιμένει μια «δημόσια συγγνώμη».

«Με τον Σάκη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος σε όλο αυτό. Η δήλωσή μου ξεκινάει με ένα “αν”. Εμένα με λύπησε το γεγονός ότι άκουσα τόση ευαισθησία μεγάλη απέναντι στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, που θα τον κρίνει βέβαια η δικαιοσύνη, αλλά είναι ήδη προφυλακιστέος. Στο μυαλό μου, γιατί γράφω, είναι τα θύματα πάντα. Και τα θύματα ασφαλώς γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς τι έχουν βιώσει. Δεν μπορώ λοιπόν να μείνω αμέτοχος σε αυτό που γίνεται τριγύρω. Κάθε μέρα που ξυπνάω λέω “τι άλλο θα διαβάσω σήμερα”.

Εγώ έχω δώσει ένα μήνυμα, δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου. Ο Σάκης έπρεπε να πει ένα “συγγνώμη λάθος”. Περιμένω κάτι να ακούσω. Δεν έχω καμία εμπάθεια με τον Σάκη. Αντιθέτως τον αγαπάω και με λύπησε. Και ο ίδιος μου ο αδερφός να ήταν, την ίδια στάση θα είχα. Έχει να κάνει με εμένα ως άνθρωπο αυτό το πράγμα. Εγώ μια χαρά θα δεχόμουν να πει ότι ήταν μια άστοχη τοποθέτηση. Όλοι κάνουμε λάθη σαν άνθρωποι. Τόσα χρόνια μιλάμε για το ταλέντο τους. Όταν συμβαίνει κάτι άλλο δε μπορούμε να συνεχίζουμε να μιλάμε για το ταλέντο τους και να αγνοούμε ένα πολύ σημαντικό γεγονός.

Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά είναι όλα τα παιδιά σαν δικά μου και αυτή την αντιμετώπιση πρέπει να έχουμε όλοι για να αλλάξει αυτή η κοινωνία. Δεν γίνεται οι καλλιτέχνες να στρουθοκαμηλίζουμε και να μη βλέπουμε την πραγματικότητα. Μόνο τότε θα ξεπεράσουμε πράγματα. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε μέσα σε λίγο καιρό μια Ελλάδα τελείως διαφορετική».

Σάκης Ρουβάς: Οργή στον καλλιτεχνικό κόσμο και στα social media

Aκούγοντας τα λόγια του Σάκη Ρουβά, πολλά διάσημα πρόσωπα αντέδρασαν και με αναρτήσεις τους στα social media έσπευσαν να τοποθετηθούν σχετικά με τα λεγόμενά του.

Αύγουστο Κορτώ: «Θα καταλήξουμε να ψυχοπονάμε και τα Ες Ες»

Ο Αύγουστος Κορτώ, ο οποίος συνηθίζει να εκφράζει τη γνώμη του σε κοινωνικά ζητήματα, τέτοιας φύσεως, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Η φάση "Συμπονώ το θύμα, αλλά συμπονώ και τον θύτη" δεν σημαίνει ότι ξεχειλίζεις από συμπόνια ή χριστιανική αλληλεγγύη. Σημαίνει ότι δεν έχεις ιδέα τι εστί βία, κι ότι, με την πολυτέλεια της άγνοιάς σου (αληθινής ή μη), στέκεσαι (εκούσια ή μη) στο πλευρό του ισχυρού: αυτού που ασκεί τη βία», ενώ σε σχόλιο κάτω από την ανάρτησή του, συμπλήρωσε: «Γιατί αν αρχίσουμε τα "All you need is love" σε περιπτώσεις ανθρώπινης αγριότητας, θα καταλήξουμε να ψυχοπονάμε και τα Ες Ες».

korto1.jpg
Αύγουστος Κορτώ

Νίκος Μωραΐτης: «Ο Σάκης Ρουβάς είναι το πιο αδίστακτο, προκλητικό και με έλλειψη ενσυναίσθησης πρόσωπο στην ελληνική σοουμπίζ»

Ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης από την πλευρά του τοποθετήθηκε κι εκείνος επί του θέματος με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Το έχω γράψει πολλές φορές και δυστυχώς επιβεβαιώνομαι και σήμερα, με το ξέπλυμα του Ρουβά στον Λιγνάδη. Ο Σάκης Ρουβάς είναι το πιο αδίστακτο, προκλητικό και με έλλειψη ενσυναίσθησης πρόσωπο στην ελληνική σοουμπίζ. Από το τσέπωμα 215.000 ευρώ για συναυλία 10 λεπτών εν μέσω φτώχειας, πανδημίας και 100 θανάτων τη μέρα μέχρι εκείνο το σκηνοθετημένο, αναγνωσμένο από οτοκιού βίντεο για το δημοψήφισμα, όπου είχε το θράσος να πει «έχουμε υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια». Υπέφερε από το Ηρώδειο, την Επίδαυρο και όπου αλλού τον τοποθέτησαν οι πλούσιοι χορηγοί του, την ώρα που συμπολίτες μας έτρωγαν από τα σκουπίδια.Η κάλυψη ενός κατηγορούμενου για παιδεραστία δεν είναι παρά άλλο ένα κομμάτι στο παζλ του αριβισμού και της κενότητάς του.», έγραψε χαρακτηριστικά.

moraitis.jpg
Νίκος Μωραΐτης

Ζέτα Δούκα: «Οι βιαστές είναι εγκληματίες!»

Η Ζέτα Δούκα, αναφέρθηκε στα σχόλια που έκανε ο Σάκης Ρουβάς για τον καλό του φίλο με αναρτήσεις της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ηθοποιός, που είναι και η ίδια θύμα που έκανε γνωστή την τραυματική της εμπειρία μέσω του κινήματος #metoo, έγραψε σε δύο insta stories: «Οι βιαστές είναι εγκληματίες! Οποιαδήποτε σύγκρισή τους με ανθρώπους, που πάσχουν από κάποια εξάρτηση, το μόνο που κάνει είναι να τους ξεπλένει» και «η παιδοφιλία δεν είναι πάθηση, ούτε εθισμός. Δεν έχει θεραπεία. Προστατεύουμε τα παιδιά μας, μαθαίνοντάς τους από μικρά να έχουν όρια, σεβασμό, δηλαδή σεξουαλική αγωγή. Και βεβαίως, μαθαίνουμε την κοινωνία να συμπαρίσταται στα θύματα και μόνο, απορρίπτοντας κάθε αντίθετη γνώμη, από όπου κι αν προέρχεται! Οι παιδόφιλοι- βιαστές πρέπει να αντιμετωπίζουν μία αμείλικτη δικαιοσύνη, που εκτός των άλλων σημαντικών, ίσως λειτουργήσει κι αποτρεπτικά για μελλοντικούς επίδοξους εγκληματίες».

Μιχάλης Λεβεντογιάννης: Τι είπε για Ψινάκη και Ρουβά

Ο ηθοποιός Μιχάλης Λεβεντογιάννης έγραψε σε story του στο Instagram: «Τελικά, κάτι ήξερε ο Ψινάκης που δεν τον άφηνε να δίνει συνεντεύξεις».

Ναταλία Γερμανού: «Ο Σάκης, όταν συνεργάστηκε μαζί του, ήταν τυχερός, γιατί δεν ήταν ούτε ανήλικος, ούτε χαμίνι της περιοχής»

Η Ναταλία Γερμανού σχολίασε κι εκείνη τις δηλώσεις του διάσημου τραγουδιστή μέσα από την εκπομπή της, «Καλύτερα δε γίνεται».

«Συμφωνώ με τον Σάκη, σε αυτό που είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι χρίζουν βοηθείας. Είναι μια αρρώστια, ένας εθισμός. Ο Σάκης, όταν συνεργάστηκε μαζί του, ήταν τυχερός, γιατί δεν ήταν ούτε ανήλικος, ούτε χαμίνι της περιοχής. Δεν μπορώ να στερήσω στον Σάκη να κρατάει μνήμες αγάπης και θαυμασμού με τον δάσκαλο, μέντορα που γνώρισε στις Βάκχες, όπως δεν μπορώ να στερήσω από κάποιους που έχουν γνωρίσει τους φερόμενους ως δράστες και κρατάνε συναισθήματα αγάπης. Είναι δικαίωμά τους και βεβαίως η συνέπεια του ρίσκου, είναι δικαίωμά τους... Δεν θα βάλω στην ίδια κατηγορία έναν άνθρωπο που είναι ναρκομανής και παλεύει με τον δαίμονα των ναρκωτικών, με έναν άνθρωπο που έχει σεξουαλική διαστροφή, αν αποδειχτεί τελικά ότι αυτή αποτελεί ποινικό αδίκημα. Δεν είναι το ίδιο με έναν ναρκομανή που βλάπτει τον εαυτό του και όχι κάποιον άλλον», δήλωσε.

Μάλιστα, πέρα από το hashtag #Ρουβάς, που ήταν στα trend το τελευταίο 24ωρο, δημιουργήθηκε και hashtag #cancelrouvas, με πολύ έντονες αντιδράσεις.

Η απάντηση του Σάκη Ρουβά: Τα θύματα περνάνε μια αληθινή κόλαση

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο Σάκης Ρουβάς τοποθετήθηκε μέσα από το Twitter. Ο ίδιος υποστήριξε πως η αναφορά του αφορούσε τον επαγγελματία Δημήτρη Λιγνάδη τον οποίο και γνώρισε, αναφέροντας ότι οι κατηγορούμενοι για τέτοιου είδους πράξεις θα πρέπει να κρίνονται αποκλειστικά και μόνο από τη δικαιοσύνη. Επιπλέον, υπογράμμισε πως είναι στο πλευρό των θυμάτων καθώς περνούν «μια κόλαση», όπως ανέφερε.

«Τα λόγια μου αναφέρονταν στον άνθρωπο που εγώ γνώρισα επαγγελματικά, σε μια συγκεκριμένη καλλιτεχνική περίσταση, πριν από όλα αυτά που διαδραματίστηκαν και έγιναν γνωστά τον τελευταίο καιρό, και τα οποία και για εμένα ήταν ένα σοκ. Σαν πατέρας και σαν άνθρωπος θεωρώ ότι τα θύματα περνάνε μια αληθινή κόλαση. Μόνο συμπόνια, αγάπη, σεβασμός και υποστήριξη για τα θύματα κάθε είδους εγκληματικών πράξεων, στα οποία και στέκομαι δίπλα. Τέλος, όποιος διαπράττει εγκληματικές πράξεις κρίνεται μόνο από την Δικαιοσύνη», έγραψε στο Twitter ο Σάκης Ρουβάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σάκης Ρουβάς: Η απάντησή του μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τον Δημήτρη Λιγνάδη