GOSSIP

Ρόμπι Γουίλιαμς: Πούλησε διάσημα έργα του Banksy για 7,2 εκατομμύρια λίρες

Ρόμπι Γουίλιαμς: Πούλησε διάσημα έργα του Banksy για 7,2 εκατομμύρια λίρες
Το ποσό από τους πίνακες θα διατεθεί σε υγειονομικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου.
AP - Michael Sohn

Διάσημα έργα του Banksy πούλησε ο Ρόμπι Γουίλιαμς για 7,2 εκατομμύρια λίρες.

Ο τραγουδιστής Ρόμπι Γουίλιαμς πούλησε σε δημοπρασία στο Λονδίνο δύο έργα του Βρετανού καλλιτέχνη Μπάνσκι έναντι 7,2 εκατομμύρια αγγλικές λίρες. Το ποσό αυτό θα διατεθεί σε υγειονομικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είχε αγοράσει τα έργα απευθείας από τον Μπάνσκι λίγο μετά τη δημιουργία τους, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με τους Financial Times, αρκετά χρόνια πριν από την εκτόξευση της αξίας των δημιουργιών του καλλιτέχνη.

Ο τραγουδιστής διέθεσε στη δημοπρασία εκδοχές τριών έργων «Kissing Coppers», «Girl with Balloon» και «Vandalized Oils (Choppers)». Το Vandalized Oil (Choppers), που δείχνει δύο στρατιωτικά ελικόπτερα σε χαμηλή πτήση σε ειδυλλιακό ήρεμο τοπίο πωλήθηκε στην τιμή των 4,4 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών. Το έργο αντικατοπτρίζει το «αντιπολεμικό μήνυμα» του καλλιτέχνη γκράφιτι.

Ένα άλλο έργο του Banksy, το πασίγνωστο «Girl with Balloon», το οποίο έχει αναπαραχθεί σε διάφορες μορφές, πωλήθηκε 2,8 εκατομμύρια αγγλικές λίρες.

«Αυτά τα έργα ενώνουν τις πολιτιστικές κληρονομιές δύο από τους μεγαλύτερους αστέρες της Βρετανίας: του Ρόμπι Γουίλιαμς και του Banksy. Όπως ο δημιουργός τους και ο κάτοχός τους, είναι καυστικοί, εμβληματικοί, αιρετικοί και μοναδικοί», δήλωσε ο Ούγκο Κομπ από τον οίκο Sotheby’s.