GOSSIP

Γιάννης Κότσιρας: «Όταν έφυγε ο Μαχαιρίτσας, κατέρρευσα – Ήταν αδελφός μου»

Γιάννης Κότσιρας: «Όταν έφυγε ο Μαχαιρίτσας, κατέρρευσα – Ήταν αδελφός μου»
EUROKINISSI, φωτογραφία αρχείου.

Ο Γιάννης Κότσιρας μίλησε για την απώλεια των Θάνου Μικρούτσικου, Δημήτρη Μητροπάνου και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αλλά και πόσο τού στοίχισαν ψυχικά.

Ο αγαπημένος ερμηνευτής, Γιάννης Κότσιρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, μίλησε για την απώλεια των φίλων του, Θάνου Μικρούτσικου, Δημήτρη Μητροπάνου και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αλλά και πόσο τού στοίχισαν ψυχικά.

«Μας καθορίζουν πάρα πολλά πράγματα. Όταν αρχίζουμε και σκεφτόμαστε την έννοια της οικογένειας, αρχίζουν να βγαίνουν όλα τα απωθημένα, όσα θα θέλαμε να είμαστε και ίσως αυτά που δεν είχαμε.

Με αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους, ακόμη και αφού τους γνώρισα, με ξάφνιαζαν κάθε μέρα. Θυμάμαι με τον Θάνο, όταν πήγαινα σπίτι του και με περίμενε στην πολυθρόνα με την πίπα του, πάθαινα το ίδιο πράγμα και έλεγα ένα: “Ωχ, με αυτόν θα μιλήσω; Από τη μία είναι ο Θάνος μου και από την άλλη, ο τεράστιος Μικρούτσικος”», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, είπε πως «ήταν αδελφός μου, μιλούσαμε μαζί για τα πάντα. Ο Λαυρέντης έγινε μπαμπάς πριν από εμένα και μου έλεγε πράγματα, μου έδινε συμβουλές. Ο Μητροπάνος ήταν τραγουδιστής, ευθύ πράγμα αυτό και έκλεψα την αλήθεια του, από εκείνον.

Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε όμορφος, ούτε πλούσιος, ούτε γυαλισμένος. Απλώς, να είσαι αληθινός και ο κόσμος θα το εκτιμά πάντα αυτό. Δεν άντεξα καμία απώλεια, αλλά όταν έφυγε ο Μαχαιρίτσας, κατέρρευσα. Όταν έφυγε, θύμωσα. Αισθάνθηκα ότι μου έκανε πλάκα και ακόμη δεν τον έχω συγχωρέσει. Δεν είναι συγχωρεμένος, μέσα μου».