ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς αντιδρά ο Nolan όταν ο κόσμος βλέπει τις ταινίες του στο κινητό;

Πώς αντιδρά ο Nolan όταν ο κόσμος βλέπει τις ταινίες του στο κινητό;

Δεν περιμέναμε να απαντήσει με διαφορετικό τρόπο.

Ο Christopher Nolan είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της γενιάς του. Είναι ο άνθρωπος που σε κάνει να πιστεύεις ότι κάποιοι είναι πραγματικά προορισμένοι να κάνουν τη δουλειά τους, λες και με κάποιον τρόπο τους βγαίνει φυσικά και άκοπα. Σαφώς άκοπα σε καμία περίπτωση δεν είναι, αφού έχουμε υπάρξει πολλές φορές μάρτυρες των καταπληκτικών του δημιουργημάτων και της αναζήτησης και του βάθους που χρησιμοποιεί για τις ταινίες του.

Δημιουργίες, όπως το Inception, δεν κερδίζουν μόνο τα πλήθη, αλλά καταφέρνουν να σημαδέψουν -με την καλή έννοια- και ολόκληρο τον κινηματογράφο. Ανοίγουν ορίζοντες και δείχνουν διαφορετικούς δρόμους για τους επόμενους.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το Tenet και συνέχισε ακριβώς σε αυτήν την παράδοση. Είδαμε μία ταινία όπου το μέλλον και το παρελθόν συνέβαιναν παράλληλα, επιδρώντας το ένα στο άλλο και δημιουργώντας για πολλούς σύγχυση να κατανοήσουν τη χωροχρονική εξέλιξη.

Η ταινία, πάντως, κατάφερε να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στο ενδιάμεσο των lockdown, οπότε δεν έχασε την αίγλη της μεγάλης οθόνης, ωστόσο και λόγω της κατάστασης, πολλοί θα αναγκαστούν να επιλέξουν την κατ’ οίκον προβολή, ακόμα και στο κινητό τους τηλέφωνο. Και, ενώ κανείς θα πίστευε ότι ο σκηνοθέτης θα είχε πρόβλημα με το τελευταίο σενάριο δεδομένης της τεχνολογικής υπέρβασης των ταινιών του, η οποία πιθανώς να μην μπορεί να αποτυπωθεί με τον ίδιο τρόπο εκτός σινεμά, ο Nolan, σύμφωνα με το IndieWire, είπε:

«Όχι δεν έχω (πρόβλημα). Αλλά ο λόγος που δεν έχω είναι επειδή πηγαίνει στους μεγάλους κινηματογράφους στην αρχική της μορφή ή στην αρχική της διάθεση. Και η εμπειρία διαχέεται σε σημείο που, αν έχεις ένα iPad και παρακολουθείς μία ταινία, φέρεις μαζί σου τη γνώση και την αντίληψη του ποια θα ήταν αυτή η κινηματογραφική εμπειρία και το συνάγεις αυτό. Οπότε, όταν βλέπεις μία σειρά στο iPad σου, ο έγκέφαλός σου είναι σε μία εντελώς διαφορετική νοοτροπία»