ΓΥΝΑΙΚΑ

Έμφυλη Βία: Τι αποκαλύπτει έρευνα του ΠΟΥ - Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Έμφυλη Βία: Τι αποκαλύπτει έρευνα του ΠΟΥ - Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Την ίδια περίπου περίοδο που το ελληνικό κίνημα του #metoo άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις στον δημόσιο διάλογο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προχώρησε στην παρουσίαση μίας σχετικής έκθεσης, η όποια αποκάλυπτε πως η «μάστιγα» της κακοποίησης δεν γνωρίζει χώρες και σύνορα, αλλά πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο που προσμετρά εκατομμύρια θύματα σε κάθε άκρη του κόσμου.

Άλλωστε, όπως επεσήμανε και ο γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ., Τέντρος Γκεμπρεγέσους, «Η βία εναντίον των γυναικών είναι ενδημική σε κάθε χώρα και πολιτισμό, πλήττοντας εκατομμύρια γυναίκες και τις οικογένειές τους και έχει επιδεινωθεί από την πανδημία COVID-19».

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα ευρήματα της έκθεσης οφείλουν να μας προβληματίσουν και να μας κάνουν να στρέψουμε ακόμη περισσότερο την προσοχή μας, στους λόγους που η έμφυλη βία παρουσιάζεται με τόσο μεγάλη συχνότητα, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρουμε να εξαλείψουμε τέτοια αποτρόπαια περιστατικά, διαμορφώνοντας έναν καλύτερο κόσμο για τις επόμενες γενιές.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και ο Π.Ο.Υ. κρατάει κάποιες επιφυλάξεις για τους αριθμούς που έφερε στο φως της δημοσιότητας, αφού όπως επεσήμαναν και οι αξιωματούχοι του οργανισμού, τα πραγματικά δεδομένα ίσως είναι πολύ υψηλότερα, αφού δεν προβαίνουν όλα τα θύματα σε καταγγελία, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν όλα τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στις αρμόδιες αρχές.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.