ΓΥΝΑΙΚΑ

Αδιάβροχο μακιγιάζ: Τι πρέπει να προσέχετε για ένα τέλειο αποτέλεσμα

Αδιάβροχο μακιγιάζ: Τι πρέπει να προσέχετε για ένα τέλειο αποτέλεσμα
pixabay

Οι υψηλές θερμοκρασίες και το μακιγιάζ πολλές φορές μπορεί να μην είναι και ο πιο ευχάριστος συνδυασμός, μιας και μπορεί να μας δυσκολέψει τη… ζωή. Σε αυτή την περίπτωση το επίθετο αδιάβροχο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά τόσο στη διάρκεια όσο και στην απόδοσή του, πόσο μάλλον όταν η υγρασία «χτυπάει» κόκκινο.

Το αδιάβροχο μακιγιάζ όμως έχει τους δικούς του κανόνες, ειδικά όταν θέλουμε να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Υπάρχουν λοιπόν μερικά πράγματα που θα πρέπει να αποφύγετε για να είστε άψογες, ακόμα και όταν ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο».

#1 Μην χρησιμοποιείτε λιπαρή ενυδατική κρέμα

Για να εξασφαλίσετε πως το αδιάβροχο μακιγιάζ σας θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μία λεπτόρευστη ενυδατική κρέμα-λοσιόν, που δεν θα έχει λιπαρή υφή και θα απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο το αδιάβροχο foundation θα «στρώσει» καλύτερα στην επιδερμίδα σας, χωρίς να δημιουργεί αντιαισθητικές γραμμές ή να το αισθάνεσθε βαρύ.

#2 Μην επιβαρύνετε την επιδερμίδα σας με «βαριά» προϊόντα

Στην ίδια λογική, φροντίστε να αποφύγετε περιττά βήματα ή προϊόντα στο μακιγιάζ σας με «βαριά» σύνθεση, μιας και οι αδιάβροχες φόρμουλες είναι εξ'ορισμού πιο βαριές. Για παράδειγμα, αρκετοί makeup artists υποστηρίζουν πως καλό είναι να παραλείψετε το primer και να χρησιμοποιήσεις multi-tasking προϊόντα που θα διατηρήσουν το δέρμα σας ενυδατωμένο και το μακιγιάζ σας άψογο.

#3 Μην χρησιμοποιείτε ένα απλό ξεβαφτικό προϊόν

Δώστε βάση στο σωστό ντεμακιγιάζ. Για την αφαίρεση των αδιάβροχων καλλυντικών, που έχουν διαφορετική και πιο σταθερή σύνθεση σε σχέση με τα απλά καλλυντικά, καλό είναι να επενδύσετε σε εξειδικευμένες φόρμουλες ντεμακιγιάζ που θα σας βοηθήσουν να ξεβαφτείτε με μία κίνηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις