ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Sushi με κρέας; Ανακαλύψαμε το πρώτο ασιατικό restaurant για τους meat lovers

Sushi με κρέας; Ανακαλύψαμε το πρώτο ασιατικό restaurant για τους meat lovers

Η ασιατική φιλοσοφία street food ήρθε στα δυτικά προάστια και δεν μοιάζει με καμία άλλη

Είστε fan του σούσι; Τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι εντελώς διαφορετικό. Αν πάλι είστε haters του είδους, έφτασε η στιγμή να το δείτε με άλλο μάτι. Το Bento the Street Asian Meal ήρθε στο Αιγάλεω αλλάζοντας όσα γνωρίζαμε για τα sushi restaurants και μας «ταξιδεύει» με διαφορετικές γεύσεις. Πώς;

Το Bento φέρνει για πρώτη φορά τη γεύση του sushi στην περιοχή σε μία νέα εκδοχή. Εκτός από τα κλασικά rolls, θα βρείτε και επιλογές με μοσχάρι και λουκάνικο, καλύπτοντας τα γευστικά γούστα των meat lovers.

Σούσι με κρέας; Κι' όμως γίνεται!

Ο Σαράντης Λιοσάτος που έχει την επιμέλεια του menu ξέρει πολύ καλά πώς να χειριστεί την ασιατική κουζίνα ώστε να τη λατρέψουν όλοι, κι’ αυτό οφείλεται τόσο στη μακρόχρονη εμπειρία του όσο και στην ταϊλανδέζικη καταγωγή του, που τον κάνει master του είδους.

Μέσα από προτάσεις που εκφράζουν μια fusion τάση της παγκόσμια γαστρονομίας συνδυάζει διαφορετικά υλικά, ερμηνεύοντας την παραδοσιακή γιαπωνέζικη κουλτούρα σε μια ελληνική διάλεκτο. Οι surf ‘n’ turf προτάσεις με ψάρι και κρέας είναι musts try, ενώ δεν λείπουν από τον κατάλογο τα κλασικά bao buns. Μάλιστα, η ελληνική κουζίνα κλείνει και πάλι το μάτι στην ασιατική συνταγή, με το χοιρινό καλαμάκι να μαρινάρεται σε γιαπωνέζικα μπαχαρικά και να γεμίζει τα αφράτα ψωμάκια, συνοδεία τζατζικιού από αβοκάντο.

Τι σημαίνει «Bento»;

Τα rice balls και φυσικά τα noodles σε διάφορες επιλογές συμπληρώνουν το μενού του Bento, που παίρνει το όνομά του από το περίφημο κουτί τύπου lunch box με χωρίσματα που έχει τις ρίζες του στον 5ο αιώνα μ.Χ., όταν οι Ιάπωνες ήθελαν να πάρουν φαγητό μαζί τους στα χωράφια, το κυνήγι ή το ψάρεμα.

Σούσι και κοκτέιλ

Πλέον θα δυτικά προάστια, θα βρείτε προτάσεις bento με συνδυασμό από επιλογές του καταλόγου ώστε να κάνετε τη δική σας μικρή γευσιγνωσία στην κουζίνα της Ασίας. Παράλληλα, μπορείς να συνδυάσεις το φαγητό σου με γευστικά κοκτέιλ που επιμελείται ο Θανάσης Κατσούλας, ο οποίος μεταφέρει όλη του την εμπειρία από το εξωτερικό σε μείξεις που θα σας εντυπωσιάσουν.

Ένα υπέροχος χώρος στο Αιγάλεω.

Ένας χώρος που σε «ταξιδεύει»

Όσο για τον χώρο, η άκρως ινσταγκραμική ατμόσφαιρα φέρει την υπογραφή του interior designer Στράτου Χιωτέλλη, ο οποίος αντιμετώπισε την πρόκληση να εκφράσει την ασιατική street κουλτούρα σε έναν πολύ μικρό χώρο και κέρδισε το στοίχημα.

Το Bento the Street Asian Meal μοιάζει με ένα μικρό lunch box που μόλις το ανοίξετε, θα σας προσφέρει μια εμπειρία την οποία δύσκολα θα ξεχάσετε.

Προς το παρόν το «μαγικό» lunch box μπορείτε να το ανοίξετε στο Αιγάλεω, όμως σύντομα το γευστικό… unboxing θα γίνει στον Πειραιά και στα νότια προάστια.

Το Bento θα το βρεις: Μάρκου Μπότσαρη 9, Αιγάλεω, Facebook: Bento The Street Asian Meal, Instagram: bentoasianmeal