ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έιμι Γουάινχάζουζ: Στα σκαριά άλμπουμ με ακυκλοφόρητα τραγούδια της

Έιμι Γουάινχάζουζ, στα σκαριά ένα νέο άλμπουμ
10 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο της Έιμι Γουάινχάζουζ.
AP

Ο πατέρας της Έιμι Γουάινχάουζ θέλει να κυκλοφορήσει ένα μεταθανάτιο άλμπουμ με ανέκδοτες ηχογραφήσεις της.

Πόσο πιθανό είναι νέο άλμπουμ με ακυκλοφόρητα τραγούδια της Έιμι Γουάινχάζουζ; Πολύ πιθανό, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο πατέρας της τραγουδίστριας, Μιτς.

Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο της Έιμι, μιας από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες των τελευταίων δεκαετιών. Η 27χρονη Βρετανίδα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της έπειτα από υπερβολική χρήση αλκοόλ.

Όπως δηλώνει τώρα ο πατέρας της, η οικογένειά της έχει βρει ορισμένα κομμάτια τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν το υλικό ενός νέου, μεταθανάτιου άλμπουμ της Έιμι.

«Αν και είναι λίγο δύσκολο, καθώς αρκετά από το CD έχουν καταστραφεί, μερικά εξ αυτών μπορούν να σωθούν τελικά», εξηγεί ο Μιτς στο BBC News.

«Μπορεί να μην είναι τόσο τρόμερό όσο το Back to Black, ωστόσο από αυτό που έχω ακούσει όπως και από τα αποσπάσματα που θα μπορούσαμε να σώσουμε, θα είναι καλό», προσθέτει ο Γουάινχάουζ.

Οι ηχογραφήσεις περιλαμβάνουν υλικό τραγουδιών της Έιμι προτού γίνει διάσημη. Ο Μιτς αναφέρει: «Όσο με αφορά, θέλω να ακούσω όλο αυτό το υλικό και θέλω να το ακούσουν και οι φαν της Έιμι, ώστε να μάθουν από που ξεκίνησε και που τελείωσε».

Σύμφωνα με τη μητέρα της, Τζάνις Γουάινχάουζ-Κόλινς, αν οι ηχογραφήσεις σωθούν, τότε το άλμπουμ θα μπορούσε να έχει τίτλο The Progression of Amy.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε Επίσης:

Έιμι Γουάινχάουζ: 10 χρόνια χωρίς το εύθραυστο κορίτσι με τη συγκλονιστική φωνή