ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζένη Καρέζη: Σαν σήμερα έκλεισαν για πάντα τα πιο όμορφα μάτια του ελληνικού σινεμά

Τζένη Καρέζη, μάτια
29 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο της Τζένης Καρέζη στις 27 Ιουλίου του 1992

Δείτε πέντε σπάνιες φωτογραφίες της αξέχαστης Τζένης Καρέζη.

Σήμερα συμπληρώνονται 29 ολόκληρα χρόνια από το θάνατο της αξέχαστης Τζένης Καρέζη.

Ήταν τρία λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της 27ης Ιουλίου του 1992 όταν η αγαπημένη ηθοποιός άφηνε την τελευταία της πνοή νικημένη από τον καρκίνο.

Η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών όπου βρέθηκε πλήθος κόσμου για να την αποχαιρετίσει. Η ταφή της έγινε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι λίγους μήνες πριν «φύγει» από κοντά μας, η ηθοποιός είχε γράψει την αυτοβιογραφία της με τίτλο Τετράδια Ζωής η οποία κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη ένα χρόνο μετά το θάνατό της.

Πριν 29 χρόνια τα πιο όμορφα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου έκλεισαν για πάντα, αλλά συνεχίζουν να μας μαγνητίζουν μέσα από τη μικρή οθόνη.

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου της θυμόμαστε μερικές σπάνιες φωτογραφίες της ηθοποιού με τη βοήθεια του συλλέκτη και δημοσιογράφου Άρη Λουπάση.

5 σπάνια κλικ

Η Τζένη Καρέζη στα πλαίσια φωτογράφισης για το περιοδικό Ταχυδρόμος στις 5 Οκτωβρίου του 1957

Η Τζένη Καρέζη μαγνητίζει και τον αστέρα του Χόλιγουντ Τσάρλτον Ίστον

Η Τζένη Καρέζη με τον Κώστα Καζάκο σε μια σπάνια φωτογραφία από την δεύτερη τηλεοπτική τους εμφάνιση το 1976 στην σειρά της κρατικής τηλεόρασης «Η μεγάλη περιπέτεια»

Η Τζένη Καρέζη με κοντό μαλλί σε ένα υπέροχο πορτραίτο του 1972 κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Ερωτική συμφωνία»

Η Τζένη Καρέζη σε μια σπάνια φωτογραφία με τον πρώτο της σύζυγο Ζάχο Χατζηφωτιου μέσα της δεκαετίας του '60. Μαζί τους η Γαλλίδα συγγραφέας Φρανσουάζ Σαγκάν


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.