ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Σκάρλετ Τζοχάνσον μηνύει την Disney για το Black Widow

Σκάρλετ Τζοχάνσον - Black Widow
H Σκάρλετ Τζοχάνσον κατηγορεί την Disney για παραβίαση του συμβολαίου τους

Η απάντηση της Disney στην αγωγή της Σκάρλετ Τζοχάνσον.

Η απόφαση της Disney να κυκλοφορήσει το Black Widow στο Disney+ ταυτόχρονα με τους κινηματογράφους μόλις ξεκίνησε μια δικαστική διαμάχη με την Σκάρλετ Τζοχάνσον, πρωταγωνίστρια της ταινίας.

Την Πέμπτη, η γνωστή ηθοποιός κατέθεσε μήνυση σε δικαστήριο του Λος Άντζελες εναντίον της Disney κατηγορώντας την ότι παραβίασε τους όρους τους συμβολαίου τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Τζοχάνσον, η συμφωνία όριζε ότι η αμοιβή της ηθοποιού προκύπτει από τα έσοδα της ταινίας στο box office, δηλαδή τα εισιτήρια που κόβει το φιλμ στους κινηματογράφους. Στην αγωγή της αναφέρει επίσης, ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση της ίδιας από το στούντιο για την κυκλοφορία του φιλμ στη συνδρομητική πλατφόρμα με σκοπό να μην αντιληφθεί το πλήρες όφελός της κατά τη διαπραγμάτευσή τους.

Η Wall Street Journal, εκτιμά ότι από την κυκλοφορία του Black Widow στη συνδρομητική πλατφόρμα η Τζοχάνσον έχει χάσει μπόνους περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

H Disney απάντησε στη μήνυση της Τζοχάνσον με ανακοίνωση η οποία αναφέρει πως το γεγονός αυτό «είναι αρκετά θλιβερό και δείχνει αδιαφορία για τις φρικτές και παρατεταμένες παγκόσμιες επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid-19 παγκοσμίως».

Επίσης στην ανακοίνωση του το στούντιο αποκαλύπτει την αμοιβή της Τζοχάνσον αναφέροντας συγκεκριμένα: «η κυκλοφορία της ταινίας στο Disney+ έχει ενισχύσει την δυνατότητα της ηθοποιού να κερδίσει επιπλέον αμοιβή πέρα από τα 20 εκατ. δολάρια που έχει ήδη λάβει».

Θυμίζουμε ότι η το Black Widow κυκλοφόρησε ταυτόχρονα σε σινεμά και Disney+ με τιμή ενοικίασης τα 30 δολάρια, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ένωσης Ιδιοκτητών Κινηματογράφων στις ΗΠΑ από την πρώτη στιγμή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:


Η Σκάρλετ Τζοχάνσον κρεμάει το κοστούμι της Black Widow