ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος ετοιμάζει σειρά για την ελληνική τηλεόραση

Βασίλης Κεκάτος
Ο Βασίλης Κεκάτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών το 2019
AP

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης, Βασίλης Κεκάτος έχει βραβευτεί με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Βασίλης Κεκάτος, ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που βραβεύθηκε το 2019 με Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους μετά τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο ανακοίνωσε τη νέα μίνι σειρά που θα ετοιμάσει για την ελληνική τηλεόραση.

Πρόκειται για το Milky Way που θα προβληθεί μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του Mega σε παραγωγή της Foss Productions.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος, μέσα από την ανάρτησή του στο Facebook, μάς δίνει μια μικρή γεύση για την υπόθεση της νέας σειράς: «Με φόντο τις σκληρές συνθήκες σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, οι ήρωες ενήλικες που ζουν προσκολλημένοι στο παρελθόν και οι έφηβοι που προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους για το μέλλον, πλάθουν το ψηφιδωτό μιας κοινωνίας που έχει μάθει να κρύβεται πίσω από τα μυστικά της για να επιβιώσει. Με πυρήνα του ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινωνικά θέμα, το Milky Way θα προσκαλέσει τον θεατή σε έναν καινούριο γαλαξία, που ενυπάρχει μέσα στον δικό μας».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, το καστ του νέου πρότζεκτ, αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα: «Με την κινηματογραφική μου ομάδα που έχουμε συνυπογράψει όλες μου τις ταινίες, μοναδικούς καινούριους συνεργάτες, ένα υπέροχο cast ηθοποιών το οποίο θα ανακοινωθεί στην πορεία και το πολύτιμο δυναμικό της Foss, δουλέψαμε και δουλεύουμε καθημερινά για να φτιάξουμε κάτι πολύ όμορφο που ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας σύντομα».

Δυο λόγια για τον Βασίλη Κεκάτο

Η πρώτη του ταινία Ανάδρομος (2015) συμμετείχε στα Φεστιβάλ Δράμας και Νυχτών Πρεμιέρας. Το 2018 σκηνοθέτησε την ταινία Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας και βραβεύτηκε για το σενάριό της, τιμήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας με το δεύτερο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και με το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ της Βιλερμπάν.

Το 2019, βραβεύθηκε με Χρυσό Φοίνικα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών για την ελληνογαλλική ταινία μικρού μήκους Η απόσταση ανάμεσα σε εμάς και τον ουρανό, την οποία σκηνοθέτησε και συνέγραψε.

Το 2020 σκηνοθέτησε και έγραψε το σενάριο για την ταινία μικρού μήκους Όταν κοιμάσαι ο Κόσμος Αδειάζει, κατόπιν ανάθεσης από το ίδρυμα Ωνάσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αγνώριστη η Ρενέ Ζελβέγκερ στο νέο της ρόλο!

Ο νέος Τζέιμς Μποντ συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του ελληνικού box office

Netflix - Τρέιλερ για την τρίτη και τελευταία σεζόν του Narcos: Mexico