ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Dune, Τελευταία Μονομαχία και ό,τι νέο παίζει στα ελληνικά σινεμά

Dune
To Dune του Ντενί Βιλνέβ, είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς

Δείτε τις νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

Το Dune του Ντενί Βιλνέβ είναι η δεύτερη πιο πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς μετά το No Time to Die, τη νέα 25η ταινία Τζέιμς Μποντ. Ωστόσο, η νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά από σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου φέρνει ακόμα μια σημαντική ταινία στις ελληνικές αίθουσες. Ο λόγος για την Τελευταία Μονομαχία του Ρίντλεϊ Σκοτ με πρωταγωνιστές τους: Μπεν Άφλεκ, Ματ Ντέιμον, Άνταμ Ντράιβερ.

Δείτε αναλυτικά τις πέντε νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

Dune

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Ντενί Βιλνέβ, επιτέλους κάνει πρεμιέρα στα ελληνικά σινεμά. Ο σκηνοθέτης εκπληρώνει το όνειρο του να ζωντανέψει τον κόσμο του Φρανκ Χέρμπερτ, επιστρατεύοντας παράλληλα την αφρόκρεμα της σύγχρονης κινηματογραφικής βιομηχανίας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τιμοτέ Σαλαμέ, Όσκαρ Άιζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Ζεντάγια, Τζέισον Μομόα, Στίβεν Χέντερσον, Τσανγκ Τσεν, Ντέιβιντ Νταστμάλκιαν, Σάρον Ντάνκαν-Μπρούστερ.

Ο Πολ Ατρείδης (Τιμοτέ Σαλαμέ), ο χαρισματικός διάδοχος του Οίκου των Ατρειδών, καλείται να υπηρετήσει το ασύλληπτο πεπρωμένο του και να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του διαστήματος για να διασφαλίσει το μέλλον της οικογένειας και του λαού του. Με τις μεγάλες δυνάμεις να παρασύρονται σε μια ανελέητη σύγκρουση για το «μπαχαρικό των μπαχαρικών» του πλανήτη Αρράκις, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία, μόνο όσοι δαμάσουν τον φόβο τους θα μπορέσουν να επιβιώσουν.

Η τελευταία μονομαχία (The Last Duel)

Το δεύτερο highlight της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας είναι η νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ η οποία επίσης συγκεντρώνει ένα all star cast: Μπεν Άφλεκ, Ματ Ντέιμον, Άνταμ Ντράιβερ, Τζόντι Κόμερ, κ.ά.

Το ιστορικό αυτό έπος είναι ένα κινηματογραφικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον δράμα που διαδραματίζεται στα μέσα του Εκατονταετούς Πολέμου και πραγματεύεται την καθεστηκυία εξουσία των ανδρών, τις αδυναμίες της δικαιοσύνης και τη δύναμη και το σθένος μιας γυναίκας που είναι πρόθυμη να υπερασπιστεί ολομόναχη την αλήθεια. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία ξετυλίγει μακροχρόνιες εικασίες για την τελευταία επίσημη μονομαχία στη Γαλλία ανάμεσα στον Jean de Carrouges (Matt Damon) και τον Jacques Le Gris (Adam Driver), δύο φίλων που κατέληξαν να γίνουν άσπονδοι εχθροί.

Ο Carrouges είναι ένας αξιοσέβαστος ιππότης, διάσημος για τη γενναιότητά του και τις εξαιρετικές του ικανότητες στο πεδίο της μάχης. Ο Le Gris είναι ένας Νορμανδός ακόλουθος, του οποίου η ευφυΐα και η ευφράδεια τον καθιστούν έναν από τους πλέον αξιοθαύμαστους ευγενής στα δικαστήρια. Όταν η σύζυγος του Carrouges, η Marguerite (Jodie Comer), δέχεται βίαιη επίθεση από τον Le Gris, μια κατηγορία την οποία εκείνος αρνείται, εκείνη δεν δέχεται να παραμείνει σιωπηλή και κατηγορεί ευθέως τον κακοποιητή της, μια πράξη απαράμιλλου θάρρους που θέτει τη ζωή της σε κίνδυνο. Η επακόλουθη μονομαχία μέχρι θανάτου θέτει τη μοίρα και των τριών στα χέρια του Θεού.

Κολέκτιβ (Collective)

Mια ομάδα ερευνητών δημοσιογράφων αναλαμβάνει να αποκαλύψει τη διαφθορά που βασιλεύει στο σύστημα υγείας και σε άλλους κρατικούς θεσμούς της Ρουμανίας, μετά από μια υγειονομική απάτη που οδηγεί στην απώλεια της ζωής αθώων πολιτών. Το ερευνητικό ντοκιμαντέρ ήταν υποψήφιο για δύο Όσκαρ.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα (Identifying Features)

Η Μαγκνταλένα αναζητεί τον γιο της, που εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα του Μεξικό. Ο Μιγκέλ έχει μόλις απελαθεί από τις ΗΠΑ και επιστρέφει στο Μεξικό, λαχταρώντας να ξαναδεί τη μητέρα του. Οι δρόμοι των δύο ηρώων θα διασταυρωθούν, καθώς περιπλανώνται στις παραμεθόριες ερημιές, όπου βασιλεύουν η ανομία, η βία και η απόγνωση.

Κοντορίτο (Condorito)

O Κοντορίτο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες κόμικ της Λατινικής Αμερικής. Μεταφέρεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη. Ο Κοντορίτο ξεκινάει μία ξεκαρδιστική περιπέτεια για να σώσει τον πλανήτη καθώς και τους αγαπημένους από έναν μοχθηρό εξωγήινο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το Netflix ανακοίνωσε και τέταρτη σεζόν της σειράς You

Ευρωπαϊκή Ημέρα Κινηματογράφων Τέχνης: Πέντε ταινίες με αέρα… Hollywood!

LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα