ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Netflix επιτέλους άλλαξε τον τρόπο που μετράει τη θεαματικότητα

Squid Game
Το Squid Game έχει συγκεντρώσει 1,6 δισ. ωρών θέασης τις πρώτες 28 μέρες από την κυκλοφορία του

Το Netflix εγκαινίασε το νέο site με τα Top 10 και τις ώρες παρακολούθησης των προγραμμάτων του.

To Netflix -επιτέλους- άλλαξε τον τρόπο που μετράει τη θεαματικότητα, μετρώντας πλέον τις ώρες παρακολούθησης ενός προγράμματος (ταινίας ή σειράς). Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα το Top 10 της πλατφόρμας καθόριζαν τα περίφημα -και αμφιλεγόμενα- δύο λεπτά.

Παράλληλα, ο «γίγαντας» του streaming μας παρουσίασε το νέο του site στο οποίο υπάρχουν τέσσερα παγκόσμια Top 10 (αγγλόφωνες και μη αγγλόφωνες σειρές και ταινίες), όπως και τα Top 10 σειρών και ταινιών σε 90 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνολικές ώρες θέασης που διαμορφώνουν τους πιο δημοφιλείς τίτλους θα ανακοινώνονται στο site κάθε Τρίτη και θα αφορούν τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας. Όσον αφορά τα charts αυτά θα ανανεώνονται καθημερινά χωρίς να αναφέρονται οι ώρες θέασης.

Σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις λοιπόν, η πιο δημοφιλής ταινία του Netflix για την εβδομάδα 8-14 Νοεμβρίου είναι το Red Notice με 148.720.000 ώρες θέασης.

Top 10 Netflix
Οι 10 δημοφιλέστερες ταινίες του Netflix σύμφωνα με τις ώρες θέασης για την προηγούμενη εβδομάδαNetflix


Όσο για το Squid Game που έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο και αποτελεί πλέον την πιο επιτυχημένη σειρά στην ιστορία του Netflix έχει σημειώσει 1,6 δισεκατομμύρια ωρών θέασης τις πρώτες 28 μέρες από την κυκλοφορία του. Το Brigdterton που πλέον φιγουράρει στη δεύτερη θέση των καλύτερων σειρών του Netflix συγκεντρώνει 625 εκατομμύρια ωρών παγκοσμίως.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Γιώτα Νέγκα «από το Α έως το Ω»

Μαγικά νέα: Ο Χάρι Πότερ και η παρέα του επιστρέφουν στο Hogwarts!

Θάνος Μικρούτσικος: Τα βασανιστήρια και το ξύλο μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου