ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άρης Σερβετάλης: Θύελλα αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά την αποχώρηση από τον «Ρινόκερο»

Ο Άρης Σερβετάλης
Ο Άρης Σερβετάλης
Facebook

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η απόσυρση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση «Ρινόκερος»

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι ο Άρης Σερβετάλης αποφάσισε να αποσυρθεί από την παράσταση «Ρινόκερος» καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους πολίτες.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του Άρη Σερβετάλη, υποστηρίζοντας ότι έχει σοκαριστεί που κάποιος ηθοποιός αγνοεί με τέτοια ευκολία το γεγονός ότι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι, με τόσο ξαφνικό τρόπο.

"Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά", τόνισε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

"Ο κορονοϊός έχει φέρει πάρα πολλά προβλήματα στα θέατρα, ήδη άλλο θέατρο έκλεισε επειδή κόλλησαν οι ηθοποιοί και τώρα τους απειλεί ότι θα τους απολύσει", κατέληξε ο ίδιος.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα:

Φαίη Κοκκινοπούλου: Ανάρτηση - καταπέλτης για τον Άρη Σερβετάλη

Μετά τον Σπύρο Μπιμπίλα, θέση στην απόφαση του Άρη Σερβετάλη, πήρε και η Φαίη Κοκκινοπούλου.

Με μία ανάρτηση - καταπέλτης, η Φαίη Κοκκινοπούλου μίλησε για έναν «καλοπληρωμένο συνάδερφο, που είναι μη εμβολιασμένος και αφήνει τους συναδέλφους και τους υπαλλήλους του θεάτρου, άνεργους».

Δείτε περισσότερα στο βίντεο:

Αντώνης Καφετζόπουλος για Άρη Σερβετάλη: Η υποκριτική και η υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook επικρίνει τον Άρη Σερβετάλη για την αποχώρησή του από την παράσταση “Ρινόκερος”, χωρίς να τον κατονομάζει. Συγκεκριμένα ο γνωστός ηθοποιός σε ένα κόκκινο πλαίσιο με ρινόκερους υπογραμμίζει ότι “Η υποκριτική και η υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται”.

Αναζητείται πρωταγωνιστής για την παράσταση “Ρινόκερος” στο θέατρο Κιβωτός

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα “Καθημερινή”, το θέατρο Κιβωτός και ο παραγωγός της παράστασης “Ρινόκερος” Παναγιώτης Γεροδήμος, αναζητούν αντικαταστάτη μετά την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη.

Σημειώνεται ότι ο γνωστός ηθοποιός είχε προειδοποιήσει τον περασμένο Αύγουστο την παραγωγή της παράστασης ότι σε περίπτωση που στα θέατρα επιτραπεί η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους εκείνος θα αποχωρούσε καθώς δεν δεχόταν τον διαχωρισμό του κοινού σε εμβολιασμένους και μη. Η εταιρεία παραγωγής Τεχνηχώρος ανέλαβε το ρίσκο και ανέβασε το έργο του Ιονέσκο για τρίτη χρονιά με εξαιρετικά αποτελέσματα στο ταμείο.

Το θέατρο Κιβωτός ήταν από τους λίγους θεατρικούς χώρους της Αθήνας που μέχρι πρότινος λειτουργούσε με μεικτό σύστημα, δηλαδή για εμβολιασμένους και για όσους επιδείκνυαν αρνητικό τεστ. Από χθες όμως, πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, στα θέατρα επιτρέπεται η είσοδος μόνον εμβολιασμένων ατόμων.

Έτσι μπορεί να λύθηκε η συνεργασία του Άρη Σερβετάλη με το θέατρο όπως ο ίδιος επιθυμούσε αλλά η απόφασή του έχει αντίκτυπο στην υπόλοιπη ομάδα ηθοποιών, τεχνικών και συντελεστών, που μπορεί να μείνει ξαφνικά χωρίς δουλειά σε περίπτωση που δεν βρεθεί αντικαταστάτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμός: Αυτές είναι οι νέες οδηγίες για την τρίτη δόση – Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει

Νέα μέτρα: Πώς μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Κώστας Ραπτόπουλος