ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ουκρανία: Στο Κίεβο, εν μέσω πολέμου, ο Σον Πεν για τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ

Σον Πεν Ουκρανία
Ο Σον Πεν στην Ουκρανία κατά την επίσκεψή του τον Νοέμβριο του 2021
AP

Ο Σον Πεν βρίσκεται στην Ουκρανία όπου συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της χώρας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

O Σον Πεν βρίσκεται στην Ουκρανία με σκοπό να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τη ρωσική εισβολή, όπως επιβεβαίωσε το Vice Studios. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός εμφανίστηκε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Κίεβο ακούγοντας τους αξιωματούχους της ουκρανικής κυβέρνησης να μιλούν για την κρίση.

Ο γνωστός ηθοποιός είχε βρεθεί στην Ουκρανία και τον Νοέμβριο του περασμένου έτους όπου επισκέφθηκε τον ουκρανικό στρατό στο πλαίσιο προετοιμασίας του ντοκιμαντέρ.

«Ο Σον Πεν επισκέφθηκε το Γραφείο του Προέδρου και μίλησε με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Iryna Vereshchuk, καθώς και με ντόπιους δημοσιογράφους και μέλη του ουκρανικού στρατού», αναφέρει το Newsweek, ενώ είχε προσωπική συνάντηση με την Πρόεδρο της χώρας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Το Γραφείο του Προέδρου εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της πρεσβείας της Ουκρανίας επαινώντας τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

«Ο σκηνοθέτης ήρθε ειδικά στο Κίεβο για να καταγράψει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Ο Σον Πεν είναι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την Ουκρανία. Η χώρα μας τον ευγνωμονεί για μια τέτοια επίδειξη θάρρους και ειλικρίνειας», σημειώνεται.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται: «Ο Σον Πεν επιδεικνύει γενναιότητα που έλειπε από πολλούς άλλους, ιδιαίτερα από ορισμένους πολιτικούς της Δύσης. Σε όσο περισσότερους ανθρώπους αρέσει αυτό -όπως στους αληθινούς φίλους της Ουκρανίας που υποστηρίζουν τον αγώνα για την ελευθερία- τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την αποτρόπαια εισβολή της Ρωσίας».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σον Πεν έχει βρεθεί στην «καρδιά» πολλών αντιπολεμικών και ανθρωπιστικών επιχειρήσεων όλα αυτά τα χρόνια. Το ντοκιμαντέρ «Citizen Penn» του Discovery Plus που κυκλοφόρησε το 2020 αφηγήθηκε τις προσπάθειες του ηθοποιού για τη δημιουργία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Community Relief Effort, επίσης γνωστή ως CORE, ως απάντηση στους σεισμούς στην Αϊτή το 2010. Η CORE ανέπτυξε επίσης ομάδες για να στηρίξει τις δοκιμές εμβολίων για την Covid-19 σε όλη τη χώρα.



Με πληροφορίες από το Variety

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ζωγράφος και λογοτέχνης Αλέξανδρος Ίσαρης