ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δείτε το βίντεο της Φίνος Φιλμ για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ που γεννήθηκε σαν σήμερα

Δημήτρης Παπαμιχαήλ
Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στον ρόλο ενός δαιμόνιου ντετέκτιβ
Φίνος Φιλμ

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γεννήθηκε στον Πειραιά στις 29 Αυγούστου του 1934.

Η Φίνος Φιλμ τιμά τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ που γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 29 Αυγούστου του 1934, με ένα βίντεο που μας τον δείχνει σε έναν διαφορετικό ρόλο από ό,τι τον έχουμε συνηθίσει.

Πρόκειται για το φιλμ νουάρ Ο Θάνατος θα Ξανάρθει στην οποία ο αξέχαστος ηθοποιός υποδύεται έναν δαιμόνιο ντετέκτιβ.

Η Φίνος Φιλμ στην ανάρτησή της αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ δεν τυποποιήθηκε ποτέ, επιλέγοντας ρόλους εντελώς διαφορετικούς, που θα του επέτρεπαν να ανακαλύψει τις ικανότητες του. Ο ρόλος του δαιμόνιου ντεντέκτιβ στο φιλμ νουάρ "Ο Θάνατος θα Ξανάρθει", αποδεικνύει περίτρανα το εύρος της υποκριτικής του γκάμας.

Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1934 στον Πειραιά και λάμπει αδιάκοπα μέσα από τον φακό της Φίνος Φιλμ».

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Νίκου Φώσκολου και θυμίζει κλασικό αστυνομικό νουάρ της εποχής, αλλά και ανάλογα βιβλία αστυνομικού περιεχομένου σε στιλ Αγκάθας Κρίστι.

Μια νύχτα, δολοφονείται ο ιδιοκτήτης ενός απομονωμένου ξενοδοχείου. Ως ύποπτοι φέρονται η κόρη του Έλενα, η δεύτερη γυναίκα του Λίζα, η ανιψιά της με τον αρραβωνιαστικό της, ο γιατρός του και το υπηρετικό προσωπικό. Την εξιχνίαση του εγκλήματος αναλαμβάνει ο επιθεωρητής Φοξ και ο βοηθός του, αλλά την ώρα της ανάκρισης καταφτάνει ο ντεντέκτιβ Τηλέμαχος Χριστοφής με τη βοηθό του Αλίκη, καθώς επίσης και ο λοχαγός Καραλής, ο οποίος μισούσε θανάσιμα τον νεκρό, και έτσι τα πράγματα περιπλέκονται.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Ερρίκο Θαλασσινό. Το φιλμ κυκλοφόρησε στις 9 Απριλίου του 1961 και εκτός από τον Παπαμιχαήλ, συμμετέχουν ακόμα οι: Νέλλη Αγγελίδου, Δέσπω Διαμαντίδου, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Μέλπω Ζαρόκωστα, Θανάσης Μυλωνάς, Άννα Ταρή, Βασίλης Ανδρονίδης, Χρήστος Τσαγανέας, Λαυρέντης Διανέλλος, κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις