ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας γαϊδαράκος από την Πολωνία πάει για Όσκαρ

EO
Να σας συστήσουμε τον γαϊδαράκο ΕΟ
Toronto International Film Festival

Η βραβευμένη ταινία «ΕΟ» με πρωταγωνιστή έναν γαϊδαράκο, είναι η πρόταση της Πολωνίας για τα φετινά Όσκαρ.

Η Πολωνία επέλεξε τη βραβευμένη στο φεστιβάλ Καννών «EO» του Γέρζι Σκολιμόφσκι να στείλει ως επίσημη πρόταση στη διεθνή κούρσα για τα φετινά Όσκαρ.

Η δραματική ταινία κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής και το βραβείο soundtrack στις Κάννες ενώ πρόκειται να προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο τον επόμενο μήνα και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το Deadline.

Το «EO» σηματοδοτεί τη πρώτη ταινία του σκηνοθέτη μετά από επτά χρόνια και ακολουθεί τα ταξίδια ενός γαϊδαράκου που γεννήθηκε σε ένα πολωνικό τσίρκο στην πολωνική και ιταλική εξοχή, βιώνοντας εξίσου τη σκληρότητα, την εκμετάλλευση και τη καλοσύνη.

ΕΟ
Η αφίσα της ταινίας ΕΟ

Το «ΕΟ» είναι ο συναισθηματικός, υπέροχος κινηματογράφος. Συγκινεί και σε κάνει να αναλογιστείς βαθιά την κατάσταση του σύγχρονου κόσμου.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, το συμπαθές τετράποδο βοηθάει (όσο και ταλαιπωρεί) ένα καστ χαρακτήρων που περιλαμβάνει έναν νεαρό Ιταλό ιερέα (Lorenzo Zurzolo), μια κοντέσα (Isabelle Huppert) και μια θορυβώδη πολωνική ομάδα ποδοσφαίρου. Ο Skolimowski βάζει τον θεατή στη θέση του τετράποδου πρωταγωνιστή του, μιλώντας στον κόσμο γύρω μας, υπογραμμίζοντας τα κοινωνικά δεινά, ενώ χρησιμεύει ως προειδοποίηση για τους κινδύνους της παραμέλησης και της αδράνειας σε μια αναζήτηση της ελευθερίας.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το «Au Hasard Balthazar» του Ρομπέρ Μπρεσόν.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις