ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΠΙΣΝ: 13 παιδιά πέρασαν μια ολόκληρη νύχτα στην όπερα

O Eυγένιος Τριβιζάς μαζί με τα παιδιά
O Eυγένιος Τριβιζάς μαζί με τα παιδιά
Β.Ισάεβα

O Ευγένιος Τριβιζάς επισκέφθηκε τα παιδιά και τους διάβασε ένα παραμύθι λίγο πριν κοιμηθούν...

Δεκατρία παιδιά μπήκαν στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών περνώντας μια παραμυθένια νύχτα στην όπερα, το περασμένο Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022. Μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο Sleepover της περσινής χρονιάς, που σχεδιάστηκε με έμπνευση από την παραγωγή όπερας για όλη την οικογένεια Τα μαγικά μαξιλάρια, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσκάλεσε για δεύτερη χρονιά τους μικρούς της φίλους στις εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε μια μοναδική εμπειρία γεμάτη όπερα, χρώμα και φαντασία.

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ και ο Ευγένιος Τριβιζάς πρόσφεραν και φέτος σε 13 τυχερά παιδιά, τα οποία επιλέχτηκαν μετά από ανοιχτή πρόσκληση με σειρά προτεραιότητας, την ευκαιρία να μυηθούν με μοναδικό τρόπο στον μαγικό κόσμο της όπερας.

Το απόγευμα του Σαββάτου της 12ης Νοεμβρίου 2022, ο φανατικός θαυμαστής της όπερας Οράτιος Οπερατίκ επέστρεψε και πάλι στην Εθνική Λυρική Σκηνή για να ξεναγήσει τους μικρούς επισκέπτες στα άδυτα του θεάτρου. Μαζί του ήταν και κάποιοι από τους εμβληματικούς χαρακτήρες του οπερατικού ρεπερτορίου, όπως η Κάρμεν, η Μαντάμα Μπαττερφλάι και ο Ντον Τζοβάννι, και όλοι μαζί εκείνο το απόγευμα περιπλανήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ.

Τα παιδιά είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν πίσω από τις κουίντες μέρος της επίσημης πρεμιέρας της παράστασης Τα μαγικά μαξιλάρια, αλλά και να πάρουν πρώτοι από όλους μια γεύση από τα όσα ετοιμάζει προσεχώς για το κοινό της η ΕΛΣ.

Χόρεψαν με τις χορεύτριες στην αίθουσα προβών του μπαλέτου, επισκέφθηκαν το εντυπωσιακό βεστιάριο και το πολύχρωμο φροντιστήριο, συμμετείχαν σε μουσικοκινητικό παιχνίδι, ενώ απόλαυσαν ένα σπάνιο δείπνο με αστροσάντουιτς, σούπα από λάμψεις πυγολαμπίδων και χρυσανθεμοσαλάτα, και άλλες φανταστικές λιχουδιές σε έναν χώρο βγαλμένο από παραμύθι.

Η βραδιά έκλεισε με την απρόσμενη επίσκεψη του Ευγένιου Τριβιζά και την αφήγηση ενός συναρπαστικού παραμυθιού από τον ίδιο. Τα παιδιά αποκοιμήθηκαν με μελωδικά νανουρίσματα, ενώ ξύπνησαν υπό τους μελωδικούς ήχους της μπάντας πνευστών, η οποία τα συνόδευσε μετά μουσικής στο φουαγέ της ΕΛΣ, όπου απόλαυσαν το πρωινό τους γεύμα κάνοντας πικ νικ πάνω σε… ζωντανά τραπεζομάντιλα.

Η πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση ολοκληρώθηκε για τα παιδιά την επόμενη μέρα με την παρακολούθηση της παράστασης Τα μαγικά μαξιλάρια στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Τον χώρο που φιλοξένησε τα παιδιά επιμελήθηκε και διακόσμησε η εικαστική ομάδα The Flower Girls Collective.

Διαβάστε επίσης

Αρβανιτάκη και Ζουγανέλη μας χάρισαν μια μαγική βραδιά στο VOX

Ανοίγει ο δρόμος για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείου Σπάρτης

Το νέο «Avatar» απέκτησε επίσημο τρέιλερ και είναι εντυπωσιακό

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.