ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι νέες ταινίες που θα δούμε την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου

You Are Not My Mother
Δεν είσαι η μητέρα μου (You Are Not My Mother), για γερά νεύρα
NEO Films

Αυτές είναι οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Δεκεμβρίου φέρνει στα ελληνικά σινεμά τη σπίθα που άναψε το παγκόσμιο κίνημα του «metoo» και θα δούμε στην ταινία She Said (Κάποια Μίλησε), καθώς και το πολύ ενδιαφέρον γαλλικό αστυνομικό θρίλερ Η Νύχτα της 12ης. Οι φαν των θρίλερ, μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο Δεν είσαι η μητέρα μου, ενώ την προσοχή μας αξίζει επίσης Η μεγάλη ρήξη.

Κάποια μίλησε (She said)

Στις 5 Οκτωβρίου 2017, οι ερευνητές δημοσιογράφοι των New York Times, Μέγκαν Τούι και Τζόντι Κάντορ, έκαναν πρωτοσέλιδο μια ιστορία που συγκλόνισε τη βιομηχανία του θεάματος και αντήχησε σε ολόκληρη τη χώρα: «Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν παρενοχλούσε σεξουαλικά για δεκαετίες».

Ο μεγιστάνας του Χόλυγουντ, βασίλευε επί μακρόν ως μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Νικητής 6 Όσκαρ και παραγωγός ταινιών όπως το «Sex, Lies and Videotapes», «Pulp Fiction» και «Good Will Hunting», ο Γουάινστιν είχε τεράστια επιρροή, με την οποία μπορούσε εύκολα να δημιουργήσει ή να καταστρέψει καριέρες, και χρησιμοποιούσε αυτή την επιρροή για να παρενοχλεί και να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές επαφές.

Δεν είσαι η μητέρα μου (You Are Not My Mother)

Η μητέρα της Σαρ, η Άντζελα, εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Απομένει μόνο το εγκαταλελειμμένο αμάξι της στη μέση ενός χωραφιού. Όταν το επόμενο βράδυ επιστρέφει στο σπίτι χωρίς καμία εξήγηση, είναι ξεκάθαρο για τη Σαρ και τη γιαγιά της, τη Ρίτα, ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Η μητέρα της μπορεί να φαίνεται και να ακούγεται η ίδια, αλλά η συμπεριφορά της είναι αλλοπρόσαλλη και τρομακτική, σαν να έχει αντικατασταθεί από μια μοχθηρή δύναμη. Καθώς πλησιάζει το Χάλογουιν, μια νύχτα διαποτισμένη με αρχαίους μύθους και θρύλους, η Σαρ πρέπει να ξεθάψει τα σκοτεινά μυστικά της οικογένειάς της για να ανακαλύψει την αλήθεια και να σώσει τη μητέρα της.

Η μεγάλη ρήξη (The divide)

Η Ραφ και η Ζουλί, ένα ζευγάρι στα πρόθυρα του χωρισμού, φτάνουν στα όριά τους στα Επείγοντα ενός νοσοκομείου, που γεμίζει ασφυκτικά το βράδυ μιας μεγάλης διαδήλωσης των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι. Το εξουθενωμένο προσωπικό και οι εξοργισμένοι και τραυματισμένοι διαδηλωτές θα συντρίψουν τις βεβαιότητες και τις προκαταλήψεις του ζευγαριού. Καθώς η ένταση, έξω, κορυφώνεται, το νοσοκομείο βρίσκεται σε πολιορκία. Η νύχτα θα είναι μεγάλη.

Η Νύχτα της 12ης (The Night of the 12th)

Συναρπαστικό, δαιδαλώδες αστυνομικό θρίλερ του Ντομινίκ Μολ (Από Άλλο Πλανήτη, Χάρι, ο Καλύτερος Φίλος του Ανθρώπου) που θυμίζει ταινίες όπως το Zodiac και το Μνήμες Φόνων, ακολουθώντας δύο σκληρούς Γάλλους ντετέκτιβ αντιμέτωπους με μια φρικιαστική δολοφονία, καθώς η λύση της υπόθεσης γλιστράει διαρκώς μέσα από τα χέρια τους.

Devotion: Οι Ηρωες των Αιθέρων (Devotion)

Το 1950, καθώς ο Ψυχρός Πόλεμος απειλεί την διεθνή ειρήνη, δύο νεαροί πιλότοι γίνονται αποδεκτοί σε μία ελίτ στρατιωτική μονάδα για εκπαίδευση. Ο ένας είναι ο Τομ Χάντνερ, ένας κομψός τυπικός Αμερικανός στρατιώτης. Ο άλλος είναι ο Τζέσι Μπράουν, ένας παθιασμένος και ταλαντούχος πιλότος, και ο πρώτος Αφροαμερικάνος που θα πετάξει σε μάχη για το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεκινώντας μαζί στην μοίρα VF-32, ο Τομ και ο Τζέσι θα φτάσουν στα όριά τους για να γίνουν οι καλύτεροι πιλότοι μάχης, εκπαιδευόμενοι σε τελευταίας τεχνολογίας πολεμικά αεροσκάφη και προετοιμαζόμενοι για την μάχη. Μία έντονη, συναρπαστική και άκρως συγκινητική ιστορία για τους δύο από τους πιο περίφημους συγκυβερνήτες του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Λάιλ, ο φίλος µου ο κροκόδειλος (Lyle, Lyle Crocodile)

Βασισμένη στα παιδικά βιβλία Lyle, Lyle Crocodile του Bernard Waber, η νέα live – action μουσική κωμωδία «Λάιλ, Ο Φίλος Μου Ο Κροκόδειλος», συστήνει τον αγαπημένο χαρακτήρα στο κοινό.

Όταν η Οικογένεια Primm (Constance Wu, Scoot McNairy, Winslow Fegley) μετακομίζει στη Νέα Υόρκη, ο μικρός γιός Josh δυσκολεύεται να βρει τα πατήματά του στο νέο σχολείο και τους νέους φίλους.

Όλα όμως αλλάζουν όταν ανακαλύψει στη σοφίτα του νέου σπιτιού, τον Λάιλ (με τη φωνή του Shawn Mendes), έναν κροκόδειλο που αγαπά το τραγούδι, τα αφρόλουτρα, το χαβιάρι και την καλή μουσική.

Οι δυο τους γίνονται γρήγορα οι καλύτεροι φίλοι, αλλά όταν ο Λάιλ απειλείται από τον γκρινιάρη γείτονα κύριο Grumps (Brett Gelman), η οικογένεια Primm πρέπει να μείνει ενωμένη σαν ορχήστρα και παρέα με τον χαριστματικό ιδιοκτήτη του Λάιλ, Hector P. Valenti (Javier Bardem) να αποδείξουν στον κόσμο ότι την οικογένεια τη βρίσκει κανείς στα πιο αναπάντεχα μέρη ακόμα και στο πρόσωπο ενός τραγουδιστή κροκόδειλου με χρυσή καρδιά.


Διαβάστε επίσης

Emily in Paris: Διλήμματα και αποφάσεις στο τρέιλερ της 3ης σεζόν

Όσκαρ 2023: Η αλλαγή που ήταν δίκαιη και γίνεται πράξη

Σκάρλετ Τζοχάνσον: Για πρώτη φορά πρωταγωνίστρια σε τηλεοπτική σειρά