ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν έσπασε «ο βράχος»: Ο Ντουέιν Τζόνσον και η μάχη του με την κατάθλιψη

Ντουέιν Τζόνσον
O Ντουέιν Τζόνσον τρεις φορές έχει δώσει μάχη με την κατάθλιψη
AP

Ο Ντουέιν Τζόνσον μιλά για το «ταξίδι» ψυχικής υγείας που έχει κάνει ο ίδιος και στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα.

Ο σταρ του Black Adam μίλησε με ειλικρίνεια για την εμπειρία του από τη μάχη με «τρεις κρίσεις κατάθλιψης», σε πρόσφατη συνέντευξή του στο podcast The Pivot. O Τζόνσον εξήγησε ότι αρχικά έπαθε κατάθλιψη μετά από έναν τραυματισμό στον ώμο ο οποίος τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.

«[Εγώ] δεν ήθελα να πάω στο σχολείο», είπε. «Ήμουν έτοιμος να φύγω. Παράτησα το σχολείο. Αλλά το πιο ενδιαφέρον εκείνη την εποχή, είναι ότι απλά δεν ήξερα τι ήταν. Δεν ήξερα τι σήμαινε ψυχική υγεία. Δεν ήξερα τι είναι η κατάθλιψη. Ήξερα απλώς ότι δεν ήθελα να είμαι εκεί. Δεν πήγαινα σε καμία από τις συναντήσεις της ομάδας. Δεν συμμετείχα σε τίποτα».

Ο Τζόνσον παραδέχτηκε ότι αγνοούσε ακόμα πως πάλευε με την κατάθλιψη όταν το πέρασε για δεύτερη φορά, την εποχή που πήρε διαζύγιο από την πρώην σύζυγό του, Ντάνι Γκαρσία, το 2008. Ωστόσο, ο ηθοποιός σημείωσε ότι ήταν καλύτερα προετοιμασμένος και σε θέση να μιλήσει σε αγαπημένα πρόσωπα όταν συνέβη ξανά.

«Χρόνια αργότερα, γύρω στο 2017 περίπου, το ξαναπέρασα. Ήξερα τι ήταν εκείνη την εποχή», είπε. «Και ευτυχώς, εκείνη την εποχή, είχα μερικούς φίλους στους οποίους μπορούσα να στηριχτώ και να πω, "Ξέρεις, νιώθω ότι ταλαντεύομαι λίγο τώρα. Ότι δίνω έναν μικρό αγώνα. Τα βλέπω όλα γκρίζα και όχι το μπλε"».

Σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ο Τζόνσον είπε ότι η «σωτήρια χάρη» του ήταν πάντα «να είναι μπαμπάς κοριτσιών». Ο «The Rock» έχει τρεις κόρες: την Άβα Ρέιν, την Τζάσμιν Τζόνσον και την Τιάνα Τζία Τζόνσον.«Τις κοιτάς και συνειδητοποιείς, ότι είναι τα πάντα», ανέφερε.

Ο Τζόνσον χρησιμοποίησε αργότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενθαρρύνει τους οπαδούς του στο Instagram να μιλήσουν με κάποιον εάν δυσκολεύονται - ειδικά οι άνδρες, που μπορεί να αισθάνονται ανίκανοι να συζητήσουν ανοιχτά την ψυχική τους υγεία.

«Έχω εργαστεί σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να αποκτήσω τα συναισθηματικά εργαλεία για να δουλέψω μέσω [sic] οποιουδήποτε ψυχικού πόνου που μπορεί να έρθει να με δοκιμάσει. Αλλά πριν από χρόνια δεν ήξερα τι είναι ο αγώνας ψυχικής υγείας», έγραψε. «Ως άντρες, δεν μιλήσαμε γι' αυτό. Απλώς κρατούσαμε το κεφάλι μας χαμηλά και το δουλέψαμε. Όχι υγιείς, αλλά ήταν το μόνο που ξέραμε».

Και συνέχισε, «Εάν ακολουθείς τη δική σου εκδοχή ψυχικής ευεξίας που μετατρέπεται σε ψυχική κόλαση, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις σε κάποιον. Δεν μπορεί να διορθωθεί αν κρατήσεις αυτόν τον πόνο μέσα σου. Το κουράγιο να μιλήσεις με κάποιον είναι η υπερδύναμή σου. Έχασα δύο φίλους από αυτοκτονία».

Ο Τζόνσον στέλνει δυνατό μήνυμα προτρέποντας τους φαν: «Μίλα σε κάποιον. Παρά το πώς μπορεί να νιώθεις, δεν είσαι ποτέ μόνος».

Διαβάστε επίσης

Ο Ντουέιν Τζόνσον ξέρει ήδη ποιο θα είναι το τελευταίο του γεύμα πριν πεθάνει

Η ταινία του Ταραντίνο που έκανε τον Μάικλ Τζ. Φοξ να αποσυρθεί από την υποκριτική

Netflix: Οι νέες σειρές και ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα