ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες: Καρχαρίες και γαλλικό σινεμά

Meg 2
Ο Τζέισον Στέιθαμ κυνηγάει ξανά μεγαλόδοντες
Αρχείο Newsbomb.gr

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 3 Αυγούστου.

Η καλύτερη περίοδος για να δει κάποιος μια ταινία με καρχαρία... Ή μήπως όχι; Κάπως έτσι, την πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Αυγούστου βουτάμε σε σκοτεινά νερά για να κυνηγήσουμε... μεγαλόδοντες μαζί με τον Τζέισον Στέιθαμ στο Meg 2.

Όσοι αγαπάτε το γαλλικό σινεμά, αυτή την εβδομάδα θα έχετε αρκετές επιλογές και ευκαιρίες να το απολαύσετε. Ξεχωρίζουμε την ταινία Νοέμβρης που ακολουθεί τις γαλλικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες μετά την επίθεση στο Μπατακλάν τον Νοέμβριο του 2015.

Meg 2: Η Τάφρος (Meg 2: The Trench)

O Tζέισον Στέιθαμ (ξανά) αντιμέτωπος με γιγαντιαίους μεγαλόδοντες στο Meg 2: Η Τάφρος. Βουτάμε σε αχαρτογράφητα νερά μαζί με τον Τζέισον Στέιθαμ και τον Γου Τζινγκ και τους ακολουθούμε (εκ του ασφαλούς) τους καθώς ηγούνται μιας παράτολμης αποστολής εξερεύνησης των βαθύτερων σημείων του ωκεανού. Μια καταστρεπτική για την αποστολή τους επιχείρηση εξόρυξης θα προκαλέσει το χάος και θα τους αναγκάσει να αγωνιστούν -άνισα- για την επιβίωσή τους. Σε έναν εφιαλτικό αγώνα ενάντια στον χρόνο, οι ήρωές μας μάχονται γιγαντιαίους μεγαλόδοντες και αδίστακτους ανθρώπινους εχθρούς του περιβάλλοντος και έτσι, θα πρέπει να τρέχουν, να σκέφτονται και να κολυμπούν πιο γρήγορα από τους αμείλικτους θηρευτές τους!

Τα Παιδιά των Άλλων (Les Εnfants des Αutres)

Η Rachel είναι 40 ετών και δεν έχει παιδιά. Είναι ευχαριστημένη με τη ζωή της: τους μαθητές της στο Λύκειο, τους φίλους της, τον πρώην της, τα μαθήματα κιθάρας της. Όταν ερωτεύεται τον Ali, δένεται και με την Leila, την τετράχρονη κόρη του. Την βάζει για ύπνο, την φροντίζει, την αγαπάει σαν να ήταν δική της. Αλλά το να αγαπάς τα παιδιά των άλλων είναι ριψοκίνδυνο.

Η Απόδραση του '77 (Modelo 77)

Δύο χρόνια μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Φράνκο στην Ισπανία και την παροχή αμνηστίας στους πολιτικούς κρατουμένους των ισπανικών φυλακών, ένας υπόδικος, μαζί με συγκρατούμενούς του και μια ομάδα νέων δικηγόρων, που τους υποστηρίζουν, θα αγωνιστεί για την παροχή αμνηστίας, αφού καταγγείλει την κατάσταση των φυλακών της Βαρκελώνης, όπου κρατείται.

Η νέα βραβευμένη ταινία του Αλμπέρτο Ροντρίγκες (Μικρό Νησί) πλέκει επιδέξια την θρυλική απόδραση του 1977 με το ταραγμένο πολιτικό κλίμα της εποχής.


Οι Δικοί μου (Les Miens)

Ο Μουσά τρυφερός, αλτρουιστής και πάντα παρών για την οικογένεια του βλέπει το γάμο του να βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης. Ένα ατύχημα και ένα χτύπημα στο κεφάλι θα τον «απελευθερώσει» επιτρέποντάς του να εκφράσει τα πραγματικά συναισθήματά του χωρίς να σκέφτεται πριν μιλήσει, φέρνοντάς τα πάνω-κάτω στις οικογενειακές του σχέσεις, εκτός από αυτή με τον αδερφό του Ριάντ.

Νοέμβρης (Novembre)

Πέντε ημέρες στην καρδιά των γαλλικών αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της αναζήτησης υπόπτων μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι.

Σημάδια του Καλοκαιριού (Summer Scars)

Ένα θανατηφόρο ατύχημα και μια θαυματουργή ανάσταση που μετατρέπεται σε κατάρα, συνθέτουν μια φανταστική, σκοτεινή και σουρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης που εξερευνά τα όρια της αδερφικής αγάπης και του καλοκαιρινού έρωτα.

Ο Απίθανος Μορίς (The Amazing Maurice)

Ο Μορίς, ένας πανέξυπνος γάτος του δρόμου, έχει σκεφτεί την τέλεια απάτη για να βγάλει λεφτά. Μαζί με έναν νεαρό αυλητή, τον Κιθ, οδηγεί μια ομάδα αρουραίων από πόλη σε πόλη προσποιούμενος εισβολή αρουραίων! Λειτουργεί τέλεια - μέχρι να αποκαλυφθεί η απάτη τους.

Μια απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων, εμπνευσμένη από το παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Ο Αυλητής του Χαμελίν», από τους δημιουργούς των «Σρεκ», «Αλαντίν», «Ο Ρατατούης» και «Εγώ, ο Απαισιότατος». Βασισμένη, σε ένα από τα εξαιρετικά δημοφιλή μυθιστορήματα "Δισκόκοσμος" του Σερ Τέρι Πράτσετ, του συγγραφέα με περισσότερα από 90 εκατομμύρια βιβλία παγκοσμίως, σε πωλήσεις.

Διαβάστε επίσης

«Meg 2: The Trench»: Τρέιλερ με τον μεγαλύτερο καρχαρία που έχετε δει ποτέ

«Coup de Chance»: Η 50ή ταινία του Γούντι Άλεν έχει τρέιλερ

Κάιλι Μινόγκ καλεί «Barbie»: Θέλει την Μάργκο Ρόμπι σε ταινία για τη ζωή της