πολιτιστική ατζέντα εκδηλώσεις
Πηγή: Newsbomb.gr
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική ατζέντα Newsbomb.gr: Από τον Χαρούλη και τον Nesbo στο Γκάζι για μπέργκερ και καφέ

Sold out συναυλίες, νόστιμα φεστιβάλ καφέ και μπέργκερ, βιβλία, ταινίες με άρωμα ελληνικό και στο βάθος ο πασίγνωστος Νορβηγός συγγραφέας Jo Nesbo,

Αγαπημένοι τραγουδοποιοί ανηφορίζουν στους λόφους για τις τελευταίες -sold out- συναυλίες τους. Οι βιβλιοφάγοι ετοιμάζονται να συναντήσουν τον «ροκ σταρ» της αστυνομικής λογοτεχνίας, Νορβηγό συγγραφέα Jo Nesbo, ενώ οι φαν της δράσης πιάνουν θέση στα σινεμά για την τέταρτη ταινία Οι Αναλώσιμοι με τον Σιλβέστερ Σταλόνε. Παράλληλα, οι λάτρεις του καφέ και των μπέργκερ θα απολαύσουν τις αγαπημένες γεύσεις τους στα αντίστοιχα φεστιβάλ στο Γκάζι.

Μουσική

Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Θέατρο Βράχων

Όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις συναυλίες θα δώσει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα. Οι δύο προγραμματισμένες συναυλίες του δημοφιλούς τραγουδοποιού έγιναν πολύ γρήγορα sold out. Για να ικανοποιήσει τους εκατοντάδες θαυμαστές του, ο Θανάσης ανακοίνωσε και τρίτη συναυλία. Ραντεβού λοιπόν στο Βύρωνα στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου. Μαζί του στο τραγούδι θα είναι οι: Alkyone, Γιάννης Λίταινας, Αλέξανδρος Κτιστάκης.

Γιάννης Χαρούλης, Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Sold out είναι και οι δύο συναυλίες του Γιάννη Χαρούλη στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Ο Χαρούλης επιστρέφει στον Λυκαβηττό 10 χρόνια μετά, με παλιά αγαπημένα, αλλά και νεότερα τραγούδια.

Συναυλία - αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη, Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Οι μουσικές του Λουκιανού Κηλαηδόνη επιστρέφουν στον Λυκαβηττό μέσα από μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα με τη συμμετοχή αγαπημένων τραγουδιστών και ηθοποιών. «Σ'ευχαριστώ Λουκιανέ», λένε αγαπημένοι ερμηνευτές και ηθοποιοί στον Λουκιανό Κηλαηδόνη τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Ο ξεχωριστός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής είχε μια μοναδική σχέση με τον αθηναϊκό λόφο, καθώς είχε δώσει επτά συναυλίες στο πιο αγαπημένο του -όπως ο ίδιος έλεγε- θέατρο, οι οποίες άφησαν το αποτύπωμά τους στην ελληνική μουσική σκηνή. Στο μουσικό αφιέρωμα θα ακούσουμε τραγούδια της δισκογραφίας του Λουκιανού που άφησαν εποχή, ενώ θα απολαύσουμε και σπάνια βίντεο-ντοκουμέντα από τις θρυλικές συναυλίες του στον Λυκαβηττό, υλικό που προέρχεται από το πλούσιο προσωπικό του αρχείο.

Συμμετέχουν οι Θέμης Ανδρεάδης, Μανώλης Φάμελλος, Δώρος Δημοσθένους, Πάνος Μουζουράκης, Σπύρος Γραμμένος, Μαρία Κηλαηδόνη, Πέννυ Μπαλτατζή και Χρήστος Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων. Ακόμη, τη μουσική βραδιά θα πλαισιώσουν δημοφιλείς ηθοποιοί όπως οι Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Κοντογεώργη και Γιασεμί Κηλαηδόνη που θα ερμηνεύσουν τραγούδια που έγραψε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης για παραστάσεις στο θέατρο (Ελεύθερο Θέατρο, Ελεύθερη Σκηνή, Θεσσαλικό Θέατρο κ.ά.).

Χρήστος Λεοντής - 60 χρόνια μαζί, Ηρώδειο

Τον Μάρτιο του 1963, στο Θέατρο «Ακροπόλ», ο Μίκης Θεοδωράκης παρουσίασε τον Χρήστο Λεοντή και τον Μάνο Λοΐζο, στην παρθενική τους συναυλία, όπου για πρώτη φορά παρουσίαζαν, τη μουσική και τα τραγούδια τους στο κοινό. Τρεις μήνες αργότερα, ο Μάνος Χατζιδάκις, τον παρουσίασε στο θεατρόφιλο κοινό με ευχές και θερμά λόγια, στη «Μαγική Πόλη», την παράσταση που ανέβασε με τον Μίκη Θεοδωράκη στο θέατρο «Παρκ».

Ήταν το βάπτισμα του συνθέτη Χρήστου Λεοντή στον μαγικό χώρο της μουσικής. Φέτος κλείνουν 60 χρόνια σ' αυτό το ταξίδι.

Αυτή η συγκυρία, δίνει την ευκαιρία στον Χρήστο Λεοντή να ξαναβρεθεί και να συνταξιδέψει πάλι μαζί σας, με μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στις 26 Σεπτεμβρίου, σε μια παράσταση που θα ανατρέξει σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές αυτής της εξηντάχρονης πορείας.

Ερμηνεύουν: Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ιωάννα Φόρτη, Αγγελική Τουμπανάκη, Πάνος Μπούσαλης.

Έκτακτη συμμετοχή: Maria del Mar Bonet
Φιλική συμμετοχή: Σταμάτης Κραουνάκης

Συμμετέχουν οι χορωδίες Ambitus και των Δήμων Κηφισιάς και Βύρωνα.

Παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος

Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Διεύθυνση Ορχήστρας: Χρήστος Λεοντής

Θέατρο

Οιδίπους Τύραννος, Ηρώδειο

Μετά τη μεγαλειώδη υποδοχή στην Επίδαυρο και τους 16.000 θεατές που κατέκλυσαν το αρχαίο θέατρο, η παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Τον εμβληματικό ρόλο του Οιδίποδα ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου σε μια καθηλωτική ερμηνεία.

Μαζί του ένα σύνολο σημαντικών ηθοποιών: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Σίμος Κακάλας, Γιώργος Αμούτζας, Πανάγος Ιωακείμ, Μάρκος Γέττος, Απόστολος Καμιτσάκης, Γιώργος Κορομπίλης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Γιώργος Λόξας, Παύλος Παυλίδης. Μουσικός επί σκηνής ο Φώτης Σιώτας, ο οποίος έχει συνθέσει και τη μουσική της παράστασης.

Σινεμά

Οι Αναλώσιμοι 4 (The Expendables 4)

Στην τέταρτη περιπέτειά τους, οι «Αναλώσιμοι» αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας του κόσμου, η ομάδα που αναλαμβάνει δράση την ύστατη στιγμή. Αυτή τη φορά, το στιλ και οι τακτικές της νέας γένιας «αναλώσιμων» θα δώσουν νέο νόημα στη φράση «νέο αίμα».

Φέτος τον Σεπτέμβριο, οι κορυφαίοι σταρ ταινιών δράσης επιστρέφουν ξανά με την 4η ταινία του επιτυχημένου franchise, όπου μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Άντι Γκαρσία, Σιλβέστερ Σταλόνε, Μέγκαν Φοξ, 50 Cent, κ.ά.

Βιβλίο

Ματωμένη Σελήνη, Jo Nesbo

Με αφορμή την επίσκεψη του πασίγνωστου Νορβηγού συγγραφέα στη χώρα μας, διαβάζουμε το 13ο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον Χάρι Χόλε.

Ματωμένη Σελήνη του Jo Nesbo κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Ματωμένη Σελήνη του Jo Nesbo κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Από όλους μπορείς να χαθείς, όμως όμως από σένα.

Αφού έχει δει τη ζωή του να διαλύεται, ο Χάρι πηγαίνει στο Λος Άντζελες για να εξαφανιστεί από όλους και απ’ όλα, ακόµα και από τον ίδιο του τον εαυτό. Όσο κι αν προσπαθεί όµως δεν καταφέρνει να ξεφύγει. Όταν στον δρόµο του βρεθεί µια ηλικιωµένη ηθοποιός, που προσπαθεί να γλιτώσει από ένα καρτέλ ναρκωτικών, ο Χάρι δεν έχει άλλη επιλογή, πρέπει να τη βοηθήσει.

Δυο γυναίκες αγνοούνται. Ο ύποπτος ζητά τη βοήθειά σου. Θα του τη δώσεις;

Πίσω στο Όσλο, δύο γυναίκες αγνοούνται. Ένας από τους υπόπτους είναι ο µεγιστάνας του real estate, Μάρκους Ρόε. Η Κατρίνε Μπρατ θέλει να ζητήσει τη βοήθεια του Χάρι Χόλε που γνωρίζει τους κατά συρροή δολοφόνους καλύτερα από τον καθένα. Η αστυνοµία όµως αρνείται κατηγορηµατικά. Από την άλλη, ο ύποπτος θέλει να τον προσλάβει ως ιδιωτικό ερευνητή για να τον απαλλάξει από τις κατηγορίες. Ο Χάρι αρνείται. Θα βρεθεί όµως αντιµέτωπος µε ένα µεγάλο δίληµµα.

Ο κλοιός σφίγγει ασφυκτικά και ο χρόνος τελειώνει.

Έχει µόλις δέκα µέρες. Ο χρόνος περνάει και µια µατωµένη σελήνη ρίχνει το φως της πάνω από το Όσλο.

Μην χάσετε

Burger Festival, Παλιό Αμαξοστάσιο - ΟΣΥ στο Γκάζι

Burger
To Παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι μετρέπεται σε «ναό» του μπέργκερPixabay

Ο πιο γευστικός θεσμός της πόλης αφιερωμένος στο burger, έρχεται για ένατη φορά για δύο ζουμερά και γευστικά τετραήμερα! Aπό τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου και από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 01 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, εκτός από burgers θα απολαύσετε και live δημοφιλών καλλιτεχνών.

Athens Coffee Festival, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το φεστιβάλ, που αναδεικνύει τις τάσεις στον καφέ από το 2016, έρχεται με κορυφαία coffee brands, άφθονη μουσική, συναρπαστικά πρωταθλήματα καφέ, σεμινάρια από top coffee experts και πολλές εκπλήξεις!

Από τις 23 έως τις 25 Σεπτεµβρίου, η πόλη θα κινείται στο ρυθµό του µεγαλύτερου Φεστιβάλ για τον Καφέ στην Ελλάδα! Χιλιάδες στελέχη του coffee industry και home baristas θα βρεθούν στην Τεχνόπολη ∆ήµου Αθηναίων, για να γνωρίσουν από κοντά τα µεγαλύτερα και πιο εµβληµατικά coffee brands της ελληνικής και παγκόσµιας σκηνής, να ζήσουν όμορφες στιγμές με τους φίλους τους, την οικογένεια τους, τα κατοικίδια τους και να γίνουν και αυτοί μέρος του μεγάλου coffee party.

Jo Nesbo, Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Ο διάσημος Νορβηγός συγγραφέας Jo Nesbo έρχεται στην Αθήνα για να συναντήσει από κοντά τους αναγνώστες του και φαν του Χάρι Χόλε και της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Ο ροκ σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας θα βρεθεί στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου (στις 19.30).

Jo Nesbo
O «ροκ σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας» Jo Nesbo

Mια ημέρα μετά, το τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής πρόκειται να ανακηρύξει Επίτιμο Διδάκτορα τον διακεκριμένο Νορβηγό συγγραφέα.

Nύχτες Πρεμιέρας

Το 29o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφει στην πόλη από τις 27 Σεπτεμβρίου ως τις 9 Οκτωβρίου με ένα πολυσυλλεκτικό και πλούσιο πρόγραμμα. Οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τη φετινή διοργάνωση είναι: Δαναός Ι & ΙΙ, Ιντεάλ, Άστορ, Άστυ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παλλάς και Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

Nέες ταινίες στα σινεμά με Σταλόνε και άρωμα ελληνικό

Ο Jo Nesbo επίτιμος διδάκτωρ ελληνικού πανεπιστημίου

Γιάννης Χαρούλης: Sold out και οι δύο συναυλίες του στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ