ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες στα σινεμά με «Εξορκιστή» και Τέιλορ Σουίφτ

taylor Swift
Η ταινίας της Taylor Swift κάνει πρεμιέρα και στην Ελλάδα από τις 13 Οκτωβρίου
Village Cinemas

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου.

Ο Εξορκιστής επιστρέφει για να σκορπίσει ανατραχίλες. Η νέα ταινία The Exorcist: Believer είναι μια απευθείας συνέχεια της ταινίας του 1973 και ήδη έχει κατακτήσει το αμερικανικό box office.

Αυτή την εβδομάδα επιστρέφουν επίσης οι Λικ Μπεσόν και Βιμ Βέντερς με τις νέες τους ταινίες, ενώ πρεμιέρα κάνει το Eras Tour της Τέιλορ Σουίφτ που αναμένεται να κυριαρχήσει στο παγκόσμιο box office.

Παράλληλα, αυτό το τριήμερο, στις 13 και 14 Οκτωβρίου, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου παρουσιάζει τις 10ες «Χρυσές Νύχτες»: 33 καλύτερες ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς από όλο τον κόσμο στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Οι προβολές θα είναι δωρεάν.

Ο Εξορκιστής: Πιστός (The Exorcist: Believer)

Ένα φθινόπωρο πριν από ακριβώς 50 χρόνια, οι κινηματογράφοι φιλοξένησαν το πιο τρομακτικό θρίλερ στην ιστορία του σινεμά, την ταινία τρόμου που προκάλεσε σοκ στους θεατές σε όλο τον κόσμο. Φέτος, γράφεται ένα νέο κεφάλαιο. Η Blumhouse και ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, οι οποίοι έσπασαν το κατεστημένο με την αναβίωση του θρύλου των ταινιών Halloween, φέρνουν στη μεγάλη οθόνη την ταινία Ο Εξορκιστής: Πιστός.

Δώδεκα χρόνια αφότου η έγκυος συζύγός του πέθανε κατά τη διάρκεια ενός σεισμού στην Αϊτή, ο Βίκτορ Φίλντινγκ (ο βραβευμένος με Τόνι και Όσκαρ Λέσλι Όντομ Τζούνιορ· One Night in Miami, Hamilton) μεγαλώνει μόνος του την κόρη τους, Άντζελα (Λίντια Τζέγουετ, Good Girls).

Όταν η Άντζελα και η φίλη της, η Κάθριν (η νεοεμφανιζόμενη Ολίβια Ονίλ/Μάρκουμ) εξαφανίζονται στο δάσος και τρεις μέρες μετά, τα κορίτσια επιστρέφουν χωρίς να έχουν καμία ανάμνηση για το τι τους συνέβη. Το μυστήριο αρχίζει να ξετυλίγεται και ο Βίκτορ θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με τις δυνάμεις του κακού. Απελπισμένος και τρομοκρατημένος, θα αναζητήσει τον μόνο άνθρωπο που βίωσε και επέζησε από κάτι παρόμοιο, την Κρις ΜακΝίλ.

Για πρώτη φορά μετά την ταινία του 1973, η βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Μπέρστιν υποδύεται ξανά τον εμβληματικό χαρακτήρα της Κρις ΜακΝίλ, μιας ηθοποιού που η ζωή της άλλαξε εν μία νυκτί μετά από όσα συνέβησαν με την κόρη της, Ρίγκαν, πέντε δεκαετίες πριν.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν του Halloween, ο οποίος ακολουθεί και εδώ την ίδια συνταγή ετοιμάζοντας μια τριλογία.

Περασμένες Ζωές (Past Lives)


To γενναιόδωρο ντεμπούτο της κορεάτικης καταγωγής Σελίν Σονγκ έκλεψε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ του Σάντανς και συγκίνησε κοινό και κριτικούς με μία γλυκόπικρη ιστορία για την αγάπη, τη μοίρα και όλα όσα καθορίζουν την προσωπικότητα και την πορεία ενός ανθρώπου.

Στην αυτοβιογραφική και αριστοτεχνικά κεντημένη ιστορία οι ερμηνείες των Γκρέτα Λι, Τέο Γιου και Τζον Μαγκάρο εκφράζουν με αφοπλιστική απλότητα τα αναπάντητα ερωτηματικά στα κρίσιμα, υπαρξιακά θέματα της ζωής.

Η Νόρα και ο Χε-Σαν, δύο βαθιά συνδεδεμένοι παιδικοί φίλοι, χωρίζονται όταν η οικογένεια της Νόρα μεταναστεύει από τη Νότια Κορέα. Δύο δεκαετίες μετά, επανασυνδέονται στη Νέα Υόρκη και περνάνε μία μοιραία εβδομάδα καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο, την αγάπη και τις επιλογές που καθορίζουν μία ζωή.

Dogman

Η επιστροφή του Λικ Μπεσόν. Ένα αγόρι, ταλαιπωρημένο από τη ζωή, βρίσκει τη σωτηρία του μέσα από την αγάπη των σκύλων του. Η ταινία παρουσιάστηκε στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Πρωταγωνιστούν: Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Τζόζο Τ. Γκιμπσ, Κρίστοφερ Ντέναμ

Anselm

Ο Βιμ Βέντερς δημιουργεί το πορτραίτο ενός από τους σημαντικότερους και πιο πρωτοποριακούς ζωγράφους και γλύπτες του καιρού μας, του Άνσελμ Κίφερ. Γυρισμένη σε 3D, η ταινία βυθίζει το κοινό σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι που διαπερνά το δημιουργικό έργο ενός άντρα που εμπνέεται από την λογοτεχνία, την ποίηση, την ιστορία, την φιλοσοφία, την επιστήμη, την μυθολογία και την θρησκεία, ώστε να εξερευνήσει την ανθρώπινη ύπαρξη και την κυκλική φύση της ιστορίας. Για περισσότερο από δύο χρόνια, ο Βέντερς ακολούθησε την καλλιτεχνική πορεία του Άνσελμ Κίφερ, συνδέοντας στάδια της ζωής του με σημαντικά μέρη της καριέρας του, η οποία μετράει ήδη πάνω από πέντε δεκαετίες. Σε 3D.

Ξερά Χόρτα (About Dry Grasses)

Ένας νεαρός δάσκαλος ελπίζει πως θα διοριστεί στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από την υποχρεωτική του θητεία σε ένα μικρό χωριό. Μετά από πολλή αναμονή, χάνει κάθε ελπίδα απόδρασης από αυτή τη μουντή ζωή. Ωστόσο, η συνάδελφός του Νουράι, τον βοηθάει αναθεωρήσει τις αντιλήψεις του...

Το Μεγάλο Ταξίδι του Μικρού Γκρίζλι (Big Trip: Special Delivery)

Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια που θα πάει στην άλλη άκρη του κόσμου κυριολεκτικά - γιατί μερικές φορές, απ’ ό,τι φαίνεται, μια οικογένεια μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με τη βοήθεια… ταχυδρόμου!

Οι μέρες περνούν μες στη χαλάρωση για τον αξιαγάπητο αρκούδο Μικ Μικ και τον πανέξυπνο λαγό Όσκαρ. Αλλά δεν είναι γραφτό τους να απολαύσουν την ηρεμία τους για πολύ καιρό, γιατί ξαφνικά η περιπέτεια τούς χτυπά την πόρτα: μια μέρα, το κλάμα ενός μωρού ενός γλυκύτατου νεογέννητου αρκουδομωρού ακούγεται κοντά στο σπίτι τους κι εκείνοι δεν πιστεύουν στα αυτιά τους - άλλη μια λανθασμένη μωρό-παράδοση από τον πελαργό έχει γίνει πια δικός τους μπελάς! Σύντομα οι δύο τους, με τη βοήθεια παλιών και νέων φίλων, θα βάλουν μπρος για να παραδώσουν το μωρό στους γονείς του στην άλλη άκρη του κόσμου, χωρίς να γνωρίζουν ότι δεν θέλουν όλοι να φτάσουν στον προορισμό τους…

Ένας παμπόνηρος γύπας, που έχει τα δικά του σχέδια για το δάσος, θα κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει και τους στήνει διάφορες παγίδες, αλλά θα τα βρει σκούρα με τη συγκεκριμένη τρελοπαρέα. Αρκεί, βέβαια, ο Όσκαρ να καταφέρει να κρατήσει τον Μικ Μικ μακριά από τον πειρασμό της… χειμερίας νάρκης!

Shayda

Μια νεαρή Ιρανή μητέρα και η εξάχρονη κόρη της βρίσκουν καταφύγιο στην Αυστραλία στη διάρκεια των δύο εβδομάδων της Ιρανικής Πρωτοχρονιάς. Μητέρα και κόρη βρίσκουν παρηγοριά στις τελετουργίες του Νορούζ, αλλά η επανεμφάνιση του εν διαστάσει συζύγου της Σάιντα, θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία της.

Σε συμπαραγωγή της εταιρίας της Κέιτ Μπλάνσετ, το σκηνοθετικό και σεναριακό ντεμπούτο της Νόρα Νιασάρι απέσπασε το βραβείο Κοινού στο φεστιβάλ Sundance 2023.

Taylor Swift: The Eras Tour

Το cultural φαινόμενο συνεχίζεται στη μεγάλη οθόνη! Ζήσε μία once-in-a-lifetime εμπειρία με την συγκλονιστική κινηματογραφική ματιά στην ιστορική αυτή live tour. Taylor Swift ρούχα και friendship bracelets είναι ξεκάθαρα προτεινόμενα!

Διαβάστε επίσης

The Exorcist: Believer - Ανατριχιάζει το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του «Εξορκιστή»

Πρεμιέρα για την ταινία της Τέιλορ Σουίφτ - Θα προβληθεί σε 90 χώρες

Χρυσές Νύχτες στην Αθήνα: Οι καλύτερες ταινίες μικρού μήκους του κόσμου - Δωρέαν προβολές

Η Γιορτή του Σινεμά επιστρέφει: Για μια ημέρα όλες οι ταινίες με 2 ευρώ