ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Ρεβεγιόν του Καραγκιόζη - Μια Πρωτοχρονιάτικη κωμωδία με σύγχρονα μηνύματα

Το Ρεβεγιόν του Καραγκιόζη - Μια Πρωτοχρονιάτικη κωμωδία με σύγχρονα μηνύματα

Έρχεται το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς και όλος ο κόσμος ετοιμάζεται να γιορτάσει αυτή την σπουδαία μέρα

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για τον φίλο μας τον Καραγκιόζη, αφού είναι πολύ φτωχός και δε μπορεί να αγοράσει στην οικογένεια του ότι χρειάζονται για εκείνες τις μέρες!

Ο Χατζηαβάτης, ο φίλος του, του προτείνει να κάνουν ένα γλέντι ρεφενέ στην παράγκα του και να φωνάξουν όλους τους φίλους τους έτσι ώστε να γιορτάσουν όλοι μαζί τον ερχομό του καινούργιου χρόνου.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Χατζηαναγνώστου

Ό Παναγιώτης Χατζηαναγνώστου γεννήθηκε στο Κερατσίνι. Από μικρός είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες, όπου μπαίνει στα παρασκήνια ενός από τα σπουδαιότερα είδη λαϊκής έκφρασης και τέχνης, το Θέατρο Σκιών. Γνωρίζει και μαθαίνει την τέχνη δίπλα σε παλιούς καταξιωμένους καραγκιοζοπαίχτες και συνεργάζεται με τους περισσότερους νέους παίκτες του είδους.

Την περίοδο 2007- 2008 παρακολουθεί στη «ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΙΡΗΣ ΡΑΖΗ » σεμινάρια αναπνοής, ορθοφωνίας και επικοινωνίας λόγου, με καθηγητή τον κ. Σωτήρη Τσόγκα. Από τότε δίνει παραστάσεις διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους θεατές με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Από το 2018, ιδρύει μόνιμη θερινή σκηνή στην Σαλαμίνα μέχρι και σήμερα, διατηρώντας το κλασσικό μαντράκι του Καραγκιόζη, που ξυπνάει νοσταλγικά συναισθήματα και γίνεται η αφορμή ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι πιο νέοι. Από το 2019, δημιουργεί μόνιμη χειμερινή σκηνή στο Θεατράκι «Υποβρύχιο». Σήμερα έχει δημιουργήσει το στέκι του Καραγκιόζη στον Κορυδαλλό, όπου εκτός από τις παραστάσεις που δίνονται για το κοινό, προσφέρεται η δυνατότητα εκμάθησης της τέχνης του Θεάτρου Σκιών στα μικρά (αλλά και στα μεγάλα) παιδιά. Το Θέατρο Σκιών του Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους, που αγαπάνε το Ελληνικό, παραδοσιακό, Θέατρο Σκιών, με σκοπό να γνωρίζουν οι μικροί μας φίλοι το Θέατρο Σκιών και να θυμηθούν οι μεγάλοι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

  • ΤΡΙΤΗ: 2/01, 11.30 : «Τo Ρεβεγιόν του Καραγκιόζη»
  • ΚΥΡΙΑΚΗ: 7/01, 11.30 : «Tα Θεοφάνεια του Καραγκιόζη»