ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες στα σινεμά με έναν αγνώριστο Νίκολας Κέιτζ

Dream Scenario
Στο Dream Scenario θα δείτε τον Νίκολας Κέιτζ στα καλύτερά του (ερμηνευτικά)
Tanweer

Όλες οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά από σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου

Ο καλύτερος -και αγνώριστος- Νίκολας Κέιτζ, που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, έρχεται σήμερα (11/01) στους ελληνικούς κινηματογράφους με το Dream Scenario. Το Δέντρο με τις Χρυσές Πεταλούδες θα μας κάνει να βουτήξουμε βαθιά μέσα μας, ενώ οι Τρεις Σωματοφύλακες με τον Βενσάν Κασέλ, είναι ό,τι πρέπει για μια έξοδο σε κάποια σκοτεινή αίθουσα. Οι φαν της δράσης, μην χάσετε τη νέα ταινία του Τζέισον Στέιθαμ ο οποίος για ακόμα μια φορά κάνει αυτό που ξέρει καλά, ανελέητο κυνηγητό, ακατάπαυστο πιστολίδι και μάχες μέχρι τελικής πτώσεως.

Ονειρικό Σενάριο (Dream Scenario)

Το αγγλόφωνο ντεμπούτο του νορβηγού σεναριογράφου/σκηνοθέτη Κρίστοφερ Μπόργκλι είναι μία διεστραμμένα απολαυστική κωμωδία για την ανέλιξη και την αποκαθήλωση ενός άντρα που γίνεται ξαφνικά και πρόσκαιρα διάσημος. Στην επίκαιρη σάτιρα πρωταγωνιστεί ο αγνώριστος Νίκολας Κέιτζ σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του, ενώ δίπλα του εμφανίζονται οι Τζούλιαν Νίκολσον, Μάικλ Σέρα, Τιμ Μέντοους, Ντίλαν Γκελούλα, Ντίλαν Μπέικερ και Κέιτ Μπέρλαντ.

Tα πάντα στη ζωή του Πολ Μάθιους (Νίκολας Κέιτζ), ενός βαρετού ακαδημαϊκού και οικογενειάρχη, ανατρέπονται καθώς εκατομμύρια άγνωστοι αρχίζουν ξαφνικά να τον βλέπουν στα όνειρά τους. Όταν όμως αυτές οι νυχτερινές επισκέψεις πάρουν εφιαλτική τροπή, ο Πολ αναγκάζεται να τα βγάλει πέρα με την αναπάντεχη φήμη του.

Ο Μελισσοκόμος (The Beekeeper)

H νέα ταινία δράσης με τον μετρ του είδους, Τζέισον Στέιθαμ. Η βίαιη εκστρατεία εκδίκησης ενός άνδρα αποκτά εθνικές διαστάσεις όταν αποκαλύπτεται ότι είναι ένας πρώην πράκτορας μίας πανίσχυρης και μυστικής οργάνωσης, γνωστή ως «Οι Μελισσοκόμοι».

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Μιλαίδη (Les Τrois Μousquetaires: Μilady)

O Ντ’ Αρτανιάν αναγκάζεται να ενώσει τις δυνάμεις του με τη Μιλαίδη για να σώσει την Κονστάνς, η οποία απήχθη μπροστά στα μάτια του. Αλλά καθώς ο πόλεμος κηρύσσεται και ο Άθως, ο Πόρθος και ο Άραμις έχουν ήδη ενταχθεί στο μέτωπο, ένα μυστικό από το παρελθόν γκρεμίζει παλιές συμμαχίες.

Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Σιβίλ, Βενσάν Κασέλ, Ρομέν Ντουρίς, Πίο Μαρμάι, Εύα Γκριν.

Το Δέντρο με τις Χρυσές Πεταλούδες (Inside the Yellow Cocoon Shell)

Η ταινία που απέσπασε την περίφημη Χρυσή Κάμερα (το βραβείο για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη) στο Φεστιβάλ Καννών, είναι μια συναρπαστική, ονειρική διαδρομή στα απάτητα μονοπάτια της φύσης, της πίστης και της απώλειας – μια ιστορία που αναπτύσσεται με σπάνια εφευρετικότητα και απρόσμενες οικουμενικές αντηχήσεις, ενώ ξεκινά από μια στοιχειώδη ραχοκοκαλιά: Μετά από ένα τροχαίο που οδηγεί την κουνιάδα του στον θάνατο και αφήνει ορφανό τον πεντάχρονο ανιψιό του, ένας άντρας τριάντα χρονών φεύγει από τη Σαϊγκόν και επιστρέφει στη γενέτειρά του στην επαρχία. Κατά τη διάρκεια μιας περιπλάνησης που αγγίζει τα όρια του διαλογισμού, ο ταξιδιώτης παλεύει με τα δικά του φαντάσματα: τον αγνωστικισμό του, τον σκεπτικισμό του απέναντι στη θρησκευτική πίστη, την ανάμνηση του αδερφού του που είχε εξαφανιστεί εδώ και καιρό, αλλά και την επαφή με έναν έρωτα από το παρελθόν του που επέλεξε να γίνει μοναχή.

Θαύμα: Λευκό Πουλί (White Bird)

Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου ΘΑΥΜΑ, ενός βιβλίου που πυροδότησε ένα κίνημα για να «επιλέγουμε την καλοσύνη», έρχεται το εμπνευσμένο επόμενο κεφάλαιο.

Στο White Bird, ακολουθούμε τον Julian (Bryce Gheisar), ο οποίος παλεύει να βρει πού ανήκει από τότε που αποβλήθηκε από το πρώην σχολείο του για την συμπεριφορά του σε ένα άλλο παιδί. Για να αλλάξει τη ζωή του, η γιαγιά του Julian (Helen Mirren) του αποκαλύπτει τελικά τη δική της ιστορία θάρρους – κατά τη διάρκεια της νιότης της στην κατεχόμενη από τους Ναζί Γαλλία, ένα αγόρι την προστατεύει από θανάσιμο κίνδυνο. Βρίσκουν την πρώτη αγάπη σε έναν εκπληκτικό, μαγικό κόσμο δικής τους δημιουργίας, ενώ η μητέρα του αγοριού (Gillian Anderson) ρισκάρει τα πάντα για να την κρατήσει ασφαλή.


Ο Φίλος μου το Ρομπότ (Robot Dreams)

Μια συγκινητική ωδή στη φιλία! Βασισμένο στο κόμικ, Robot Dreams της Σάρα Βαρόν, «Ο φίλος μου το ρομπότ» αφηγείται τις περιπέτειες αλλά και τις κακοτυχίες του Σκύλου και του Ρομπότ στη Νέα Υόρκη του '80.

Διαβάστε επίσης

H επόμενη ταινία Star Wars θα είναι με τον Mandalorian και τον Baby Yoda

Άνταν Κάντο: Πέθανε στα 42 του ο ηθοποιός των «Narcos» και «X-Men»

Σινεμά: To «Poor Things» του Λάνθιμου στην κορυφή του ελληνικού box office