ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αλ Πατσίνο - Μισέλ Φάιφερ: To reunion του «Scarface» πιο κοντά από ποτέ στα Όσκαρ 2024

Αλ Πατσίνο - Μισέλ Φάιφερ
Αλ Πατσίνο και Μισέλ Φάιφερ σε σκηνή του «Σημαδεμένου»
YouTube

Ο Αλ Πατσίνο και η Μισέλ Φάιφερ, πρωταγωνιστές της εμβληματικής ταινίας «Ο Σημαδεμένος», συμφώνησαν να εμφανιστούν στα φετινά Όσκαρ

Ο Αλ Πατσίνο και η Μισέλ Φάιφερ, πρωταγωνιστές της ταινίας Ο Σημαδεμένος (Scarface), φέρεται να κάνουν ένα μίνι reunion στην σκηνή των Όσκαρ. Οι δύο σπουδαίοι ηθοποιοί συμφώνησαν να εμφανιστούν στην 96η τελετή απονομής των Βραβείων, ως παρουσιαστές.

Η Ακαδημία αποκάλυψε τη Δευτέρα τους πρώτους παρουσιαστές που πρόκειται να ανέβουν στη σκηνή στη φετινή τελετή για να απονείμουν βραβεία. Δύο από αυτούς θα είναι και οι Πατσίνο και Φάιφερ – που έπαιξαν μαζί στο κλασικό αστυνομικό δράμα του Μπράιαν Ντε Πάλμα το 1983. Ωστόσο, επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ότι θα παρουσιάσουν μαζί βραβείο. Επίσης, θα δούμε τους: Τζέιμι Λι Κέρτις, Μισέλ Γιο, Μπρένταν Φρέιζερ, κ.ά. Οικοδεσπότης της μεγάλης βραδιάς θα είναι ξανά ο Τζίμι Κίμελ.

Υπενθυμίζεται το μεγάλο φαβορί των φετινών Όσκαρ είναι το Οπενχάιμερ του Κρίστοφερ Νόλαν το οποίο οδηγεί την κούρσα με 13 υποψηφιότητες και έχει σαρώσει όλα τα σημαντικά βραβεία της φετινής σεζόν.

Το βιογραφικό δράμα της Universal είναι υποψήφιο στις κατηγορίες: Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Κρίστοφερ Νόλαν, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Κίλιαν Μέρφι, Β' Γυναικείου Ρόλου για την Έμιλι Μπλαντ, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., καθώς και Μοντάζ, Κοστουμιών, Μακιγιάζ & Κομμώσεων, Φωτογραφίας, Σκηνογραφίας, Μουσικής και Ήχου.

Ακολουθεί το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου με 11 υποψηφιότητες: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας για τον Γιώργο Λάνθιμο, τη δεύτερη στα Όσκαρ για τον Έλληνα σκηνοθέτη, Α' Γυναικείου Ρόλου για την Έμα Στόουν, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Μαρκ Ράφαλο, Διασκευασμένου Σεναρίου, Μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, καθώς και Μουσικής, Κοστουμιών, Μακιγιάζ & Κομμώσεων, Φωτογραφίας και σκηνογραφίας.

Η 96η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στο Dolby Theater στις 10 Μαρτίου 2024 (ξημερώματα Δευτέρας 11 Μαρτίου για την Ελλάδα).

Διαβάστε επίσης

Barbie: Ο Ράιαν Γκόσλινγκ θα ερμηνεύσει το «I’m Just Ken» στα Όσκαρ

Όσκαρ 2024: Τι λένε οι προβλέψεις για τους μεγάλους νικητές

Στο δρόμο για τα Όσκαρ: Όταν τα Βραβεία μένουν στην ιστορία για... λάθος λόγους