ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σαϊεντολογία, καυτές λεσβίες και μόστρα

Σαϊεντολογία, καυτές λεσβίες και μόστρα

Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος αλληλογραφεί ερωτικά με ηλιοκαμένους γονδολιέρηδες

69o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Λογικά το παρακάτω κείμενο θα έπρεπε να αρχίζει με την εξής φράση (όπως κάνω τα δέκα τελευταία χρόνια): Αγαπητό μου Βενετολόγιο – Ημέρα 1
η. Δυστυχώς δε θα αρχίσει έτσι, εκτός κι αν το μπαλκόνι με τα μπουγαδόσκοινα που βλέπω έξω από το παράθυρό μου είναι γόνδολα, πράγμα που σημαίνει ότι το φετινό καλοκαίρι με αποτελείωσε και χρήζω ασύλου.

Το πάλεψα με νύχια και με δόντια τα δύο τελευταία χρόνια, εν μέσω κρίσης να συνεχίσω να βρίσκομαι στα διεθνή φεστιβάλ, με δικά μου έξοδα ή φιλοξενία καλών ανθρώπων, όπως κάνουν και οι περισσότεροι συνάδελφοι. Γιατί πρέπει να μάθετε για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα σχεδόν έντυπο ή μέσο που να πληρώνει τα έξοδα μιας τέτοιας πολυδάπανης αποστολής. Το πάλεψα και δε μου βγήκε.

Θα μπορούσα να πω από την άλλη ότι ίσως δεν το πάλεψα και αρκετά. Γιατί η αλήθεια είναι, πως εκτός από μένα, φέτος θύμα της κρίσης είναι και το ίδιο το αρχαιότερο φεστιβάλ του κόσμου. Με καινούργιο διευθυντή και μειωμένο πρόγραμμα, χαμηλών ως επί το πλείστον πτήσεων. Τα τελευταία χρόνια, επί της «βασιλείας» του Μάρκο Μίλερ που πλέον αναλαμβάνει το φεστιβάλ της Ρώμης, συνήθιζα να λέω και το εννοούσα, πως περνούσα πολύ καλύτερα και έβρισκα πολύ πιο ενδιαφέρον το πρόγραμμα της Βενετίας σε σχέση με αυτό των Κανών που θεωρείται η ναυαρχίδα των φεστιβάλ. Υπάρχει ένας περίεργος αυτισμός στις Κάνες που ποτέ δεν μου έκατσε σαν ρούχο όσον αφορά τον προγραμματισμό τους. Υπάρχει βέβαια και η τεράστια, ασύγκριτη κοσμική πασαρέλα και το εμπόριο των ταινιών, που είναι αυτά τα οποία δημιουργούν την είδηση. Αλλά κινηματογραφικά μιλώντας, πραγματικά πάντα προτιμούσα τις ταρζανιές του Μίλερ, την αγάπη του σε παραπεταμένα είδη, ασιατικά action movies και φυσικά την ικανότητά του να οσμίζεται οσκαρικά χαρτιά, σαν το «The Hurt Locker” ή το «Μαύρο Κύκνο». Δε θα αναφερθώ καν στο φυσικό τοπίο, την ομορφιά του Λίντο σε ποδηλατάδα με σαγιονάρα και τη μαγεία της Βενετίας σε σχέση με το νυφοπάζαρο των Κανών. (ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΑ TRAILER ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΕΔΩ)

***Επισκεφτείτε το CINEBOMB στο NEWSBOMB.GR, και νιώστε το σινεμά να εκρήγνυται