ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολίβια Κόλμαν: Όλο το Χόλιγουντ μιλά για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου (pics&vids)

Ολίβια Κόλμαν: Όλο το Χόλιγουντ μιλά για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου (pics&vids)

Υποδύεται δύο -εντελώς διαφορετικές- βασίλισσες σε δύο -εντελώς διαφορετικές- παραγωγές και είναι η ηθοποιός για την οποία συζητούν όλοι αυτή την εποχή.

«ΣΑΡΩΝΕΙ» ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Το όνομά της βρίσκεται μεταξύ των φαβορί για μία υποψηφιότητα στα βραβεία Όσκαρ που θα απονεμηθούν τον επόμενο μήνα και μάλιστα πολλοί της δίνουν από τώρα το χρυσό αγαλματάκι στα χέρια, για την ερμηνεία της στο "The Favourite".

Πριν από λίγες ημέρες, ήταν αυτή που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία του α' γυναικείου ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ, έχοντας αφήσει «παραπονεμένες» σούπερ σταρ του Χόλιγουντ όπως η Σαρλίζ Θερόν και η Έμιλι Μπλαντ.

olivia colman 5

(Με τη Χρυσή Σφαίρα)

Η ερμηνεία της Ολίβια Κόλμαν όμως ως βασίλισσα Άννα, στη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Η Ευνοούμενη» ("The Favourite") είναι πραγματικά μοναδική.

olivia colman 5

(Με το καστ του "The Favourite" και τον Γιώργο Λάνθιμο)

Η Άννα βασίλεψε στις αρχές του 18ου αιώνα και γρήγορα ξεχάστηκε από την ιστορία καθώς αποτελούσε μια τραγική φιγούρα. Στα χέρια της 44χρονης Κόλμαν όμως, η υπέρβαρη, φιλάσθενη και συχνά κακιά βασίλισσα, «αναγνωρίζεται» από το Χόλιγουντ.

«Πρέπει να βρεις κάτι που συμπαθείς στο χαρακτήρα που υποδύεσαι, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο», εξηγεί η ίδια.

Δείτε την στο τρέιλερ της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου:

Η Κόλμαν είναι γνωστή ηθοποιός στην πατρίδα της τη Μεγάλη Βρετανία όπου και θεωρείται από τις καλύτερες της γενιάς της. Έχει πρωταγωνιστεί σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ αυτών δίπλα στον Τομ Χίλντεστον, στο κατασκοπικό θρίλερ "The Night Manager", για το οποίο κέρδισε πέρσι Χρυσή Σφαίρα.

Στην Ελλάδα, τη θυμόμαστε στην αστυνομική σειρά "Broadchurch" ενώ είχε κι ένα μικρότερο ρόλο στον «Αστακό», την επίσης πολυβραβευμένη ταινία του Λάνθιμου.

Τώρα, όμως, χάρη στο ρόλο που της έδωσε ο Γιώργος Λάνθιμος, στην «Ευνοούμενη», η Κόλμαν ανοίγει την πόρτα της παγκόσμιας αναγνώρισης.

Κι αυτή θα μείνει για τα καλά... ανοιχτή καθώς εντός του 2019 θα προβληθεί η τρίτη σεζόν της πολυαγαπημένης σειράς του Netflix "The Crown" («Το Στέμμα») όπου θα υποδύεται μια ακόμα βασίλισσα, την Ελισάβετ ΙΙ. Ναι, τη βασίλισσα που παραμένει στο θρόνο της Αγγλίας για περισσότερα από 60 χρόνια!

olivia colman the crown

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Από το 2017, 4 Κόλμαν είναι η μόνη ηθοποιός που έχει υποδυθεί και την βασίλισσα Ελισάβετ ("The Crown") και τη μητέρα της ("Hyde Park on Hudson").

Η Ολίβια Κόλμαν μιλά για τους... βασιλικούς ρόλους: