SEX

Προσοχή! Αν νιώσεις αυτό μετά το σεξ, πρέπει να πας αμέσως στο γιατρό

Προσοχή! Αν νιώσεις αυτό μετά το σεξ, πρέπει να πας αμέσως στο γιατρό
Κάποια συμπτώματα δεν πρέπει να τα παίρνουμε αψήφιστα

Μπορεί το ανθρώπινο σώμα να είναι τόσο περίπλοκο που ορισμένες πτυχές του να παραμένουν ανεξερεύνητες, ωστόσο σχεδόν πάντα προειδοποιεί και εσύ δεν πρέπει να κλείσεις τα αυτιά στα καμπανάκια κινδύνου.

Ακόμα και όταν πριν από λίγα δευτερόλεπτα βρισκόσουν στον έβδομο ουρανό της κορύφωσής σου!

Γιατί ενώ κάποιων γυναικών οι αντιδράσεις, αφού φθάσουν σε οργασμό, μπορεί να είναι τουλάχιστον... περίεργες, βάζοντας τα γέλια (από πραγματική χαρά, άσχετα από το πόσο καιρό είχαν να τη δουν εκεί κάτω) ή ακόμα και τα κλάματα (επειδή δεν μπορούν να διαχειριστούν αλλιώς την ευτυχία που νιώθουν εκείνη τη στιγμή), κάποια άλλα συμπτώματα δεν πρέπει να τα παίρνουν ούτε ο σύντροφός τους, ούτε οι ίδιες αψήφιστα.

Ένα από αυτά και ίσως το πιο σοβαρό, σύμφωνα με την Dr. Lauren Streicher, είναι η ναυτία.

Και αυτό γιατί εκτός από ένα ψυχοσωματικό σύμπτωμα, μπορεί να μαρτυρά ότι η γυναίκα ενδέχεται να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Όπως τονίζει η ειδικός στα γυναικολογικά θέματα, το συγκεκριμένο σύμπτωμα δεν είναι φυσιολογικό και προκαλείται από δύο σοβαρά προβλήματα.

Το ένα είναι ότι ο τράχηλος της μήτρας που αποτελεί τη δίοδο ανάμεσα στον κόλπο και στη μήτρα διεγείρεται σε τέτοιο βαθμό κατά τη σεξουαλική επαφή που δημιουργείται μια αγγειοσύσπαση η οποία οδηγεί σε πτώση της αρτηριακής πίεσης, με πιθανή συνέπεια τη λιποθυμία.

Ο δεύτερος λόγος και αρκετά πιο σπάνιος είναι η μετασεξουαλική ναυτία να είναι όντως ένα ψυχοσωματικό σύμπτωμα το οποίο έχει διαγνωστεί ως διαταραχή σεξουαλικής αποστροφής και κυριεύει τις γυναίκες ως κορύφωση των τύψεών τους ότι έκαναν κάτι κακό ή όσες έχουν κάποιο τραύμα από σεξουαλική επαφή.