ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σημαντική αύξηση στις ομαδικές δραστηριότητες μέσω Viber λόγω της πανδημίας

Σημαντική αύξηση στις ομαδικές δραστηριότητες μέσω Viber λόγω της πανδημίας

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του COVID-19, η πιο δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας στην Ελλάδα σημείωσε διψήφια ποσοστιαία αύξηση στις ομαδικές συνομιλίες σε σημαντικές αγορές όπως η Ελλάδα. Η νέα τάση είναι τα chatbots.

Η Rakuten Viber, η εταιρεία πίσω από μία από τις κορυφαίες εφαρμογές στον κόσμο για δωρεάν και ασφαλή επικοινωνία, παρουσιάζει σημαντική αύξηση στη χρήση των λειτουργιών του για ομάδες χρηστών ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19. Η τάση παγκοσμίως στο Viber δείχνει μια αύξηση 170% στη χρήση ομαδικών συνομιλιών και 30% στην κατανάλωση περιεχομένου στις κοινότητες. Στην Ελλάδα, ο συνολικός χρόνος ενασχόλησης με την εφαρμογή σημείωσε αύξηση της τάξεως του 70%, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στον υπερδιπλασιασμό των ενεργών κοινοτήτων Viber στη χώρα.

Οι αριθμοί για την Ελλάδα δείχνουν εκτόξευση σε όλες τις λειτουργίες για ομάδες χρηστών:

  • Τα μηνύματα που στάλθηκαν σε ομαδικές συνομιλίες έχουν αυξηθεί κατά 40% τον τελευταίο χρόνο σε σχέση με τον προηγούμενο.
  • Η κατανάλωση περιεχομένου στις κοινότητες (αριθμόςviews) υπερπενταπλασιάστηκε.
  • Οι ομαδικές βιντεοκλήσεις που παρουσιάστηκαν πρόσφατα διπλασιάζονται από μήνα σε μήνα.

Ως απάντηση στην ανάγκη για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την πανδημία, η RakutenViber συνεργάζεται στενά με το γραφείο του Πρωθυπουργού στην Ελλάδα. Στην Κοινότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης, τα πάνω από 740.000 μέλη της λαμβάνουν καθημερινή και πιστοποιημένη ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν τονCOVID-19, την εξέλιξη της πανδημίας και τα διάφορα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Λόγω της πανδημίας, πολλές εταιρείες επιλέγουν τη λύση τουchatbot σε εφαρμογές μηνυμάτων για να προσφέρουν εξατομικευμένη και έγκαιρη επικοινωνία με τους χρήστες τους. Στην Ελλάδα η χρήση των chatbots διπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο.

«Η πανδημία έχει αλλάξει τις ζωές μας. Επηρέασε τον τρόπο που επικοινωνούμε με την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες μας, πώς χρησιμοποιούμε υπηρεσίες και πώς οργανώνουμε τις δουλειές μας καθημερινά. Επίσης όμως εκτόξευσε και πολλές πρωτοποριακές ιδέες και έτσι οδηγηθήκαμε σε μια τεχνολογική άνοιξη σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής. Η αποστολή τουViber, που είναι η νούμερο 1 εφαρμογή μηνυμάτων στην Ελλάδα, είναι να παραμείνει ένα δωρεάν, ασφαλές αλλά και δυναμικό περιβάλλον για τα εκατομμύρια των χρηστών μας, ώστε να μπορεί να τους προσφέρει περισσότερο αυθεντικό και επίκαιρο περιεχόμενο και να τους δώσει μια πλατφόρμα στην οποία η χρήση διαφόρων υπηρεσιών απέχει μόνο μερικά πατήματα στην οθόνη» λέει ο AtanasRaykov - SeniorDirectorEMENAστη RakutenViber.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Βουλή: Εκτός Τροχαίας ο τροχονόμος που είχε επεισόδιο με ντελιβερά – Διατάχθηκε ΕΔΕ

TAGS